“Τα Χανιά χρειάζονται έναν Δήμο εξωστρεφή που να αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες και όχι έναν Δήμο εσωστρεφή και φοβικό\”.

Με αυτόν τον τίτλο ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης σε ανακοίνωσή του απαντά στην \”Πρωτοβουλία Πολιτών\” και σε σχετικό δελτίο τύπου για την επίσκεψη του Γερμανού Περιφερειάρχη στα Χανιά με το οποίο κάνει λόγο για μια συνάντηση με \”φρούδες\” υποσχέσεις (δείτε εδώ).

Η απάντηση του Δημάρχου έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» με υπ. δήμαρχο το Γιάννη Σαρρή – η πρώτη μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού – που δόθηκε την Τρίτη 4/3/2014 στη δημοσιότητα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στα Χανιά αντιπροσωπείας αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών από την Περιφέρεια του Καλφ της Γερμανίας για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορα θέματα όπως ο τουρισμός και η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Χανίων-Στουτγάρδης, αποδεικνύει ξεκάθαρα – αυτό που όλη η κοινωνία και οι πολίτες υποψιάζονταν – πως η εν λόγω παράταξη και ο εν λόγω επικεφαλής «κατεβαίνουν» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με κύριο σκοπό τη διαμαρτυρία και την αντίδραση.

Λυπούμαστε που ο κ. Σαρρής και η παράταξη του, θέλουν έναν Δήμο εσωστρεφή, φοβικό που «επενδύει» στην ανούσια καταγγελία. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν θα τους ακολουθήσουμε σε μία στείρα αντιπαράθεση. Και αυτό γιατί θεωρούμε πως τα Χανιά χρειάζονται έναν Δήμο ισχυρό, με εξωστρεφή προσανατολισμό, ικανό να αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες και να συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή δίκτυα, διεκδικώντας και αξιοποιώντας στο έπακρο ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, όπως ακριβώς κάνει ο Δήμος Χανίων τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω των δεκάδων αναπτυξιακών δράσεων και έργων που υλοποιεί για τους πολίτες των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook