Τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη για χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Δέκα με το ποσό των 30.000 ευρώ απέσπασε ο δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η συντήρηση θα αφορά την αντικατάσταση των δαπέδων και των εσωτερικών κουφωμάτων που είναι απαρχαιωμένα όπως και των θερμαντικών σωμάτων τα οποία δεν λειτουργούν ώστε να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές που φιλοξενούν τα 100 περίπου παιδιά που συγκεντρώνει σήμερα το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα. Στη συνάντηση συμμετείχε και το Δ/Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Δέκα αλλά και η Διοίκηση της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με το γήπεδο των Αγίων Δέκα, όπου υπάρχουν ελλείψεις στις υποδομές, ο κ. Αρναουτάκης υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει άμεσα 23.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σχοιναράκης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει και την εκπόνηση της μελέτης για την ανέγερση νέου διδακτηρίου στους Αγίους Δέκα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην έδρα του Δήμου.

Μάλιστα ο Δήμος έχει ήδη εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χώρο, καθώς έχει προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου βόρεια του παλαιού σχολείου με σκοπό την ανέγερση νέων αιθουσών διδασκαλίας.

Το κόστος της αγοράς του οικοπέδου είχε ανέλθει στο ποσό των 20.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ήδη προμελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, στην οποία προβλέπεται η ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου καθώς οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανεπαρκείς ώστε να καλύψουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μαθητών.

Ειδικότερα στην προμελέτη γίνεται λόγος για εννέα ( 9) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα για το ολοήμερο, μία αίθουσα- τάξη υποδοχής, μία αίθουσα τμήματος ένταξης, μια τραπεζαρία, ένα κλειστό γυμναστήριο, μια αίθουσα ξένων γλωσσών, μια αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα γραφείο εκπαιδευτικών, ένα γραφείο διευθυντή και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Από το παλιό κτίριο, εφόσον συντηρηθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες αίθουσες ως εργαστήριο φυσικής, ως βιβλιοθήκη και χώροι αποθήκευσης. Στο σχετικό αίτημα του Δήμου , το οποίο υποβλήθηκε και εγγράφως, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα, υποσχόμενος στον δήμαρχο και στους εκπροσώπους των γονέων ότι η Περιφέρεια δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης με το ποσό των 50.000 ευρώ, δέσμευση που ικανοποίησε τους δημοτικούς φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook