Η επίσκεψη δια ζώσης στο Μουσείο Ducati είναι αναμφισβήτητα μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία, όμως δεν είναι προσιτή σε όλους. 

Ακόμη και για τους έλληνες λάτρεις της φίρμας που μένουν «δίπλα» (450 χλμ. οδήγηση από Αθήνα), η επίσκεψη στο κτήριο του αριθμού 3 της Via Antonio Cavalieri Ducati δεν είναι εύκολη απόφαση. Πόσο μάλλον για κάποιον που ζει στην άλλη άκρη του κόσμου.

Όλοι αυτοί και εμείς μαζί, έχουμε τώρα μια εμπνευσμένη εναλλακτική. Γιατί το φημισμένο Μουσείο της Ducati συμφώνησε να ανοίξει τις πύλες του στην Google Maps, η οποία κατέγραψε τις αίθουσες και τα εκθέματα και ύστερα συνέθεσε μια τρισδιάστατη βερσιόν τους, η οποία είναι επισκέψιμη από όλους. Από την καρέκλα μας, ή έστω τον καναπέ μας.

Τα 850 τετραγωνικά του μουσείου δίπλα στο εργοστάσιο της εργατικής συνοικίας Borgo Panigale δέχονται ήδη κάπου 40.000 επισκέπτες τον χρόνο. Ανοίγοντας τώρα και τις ψηφιακές πύλες του, η Ducati ελπίζει να προσελκύσει πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών.

Στην κυκλική κύρια αίθουσα εκτίθενται 40 μοτοσυκλέτες που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ύφανση της ιστορίας και του μύθου της κόκκινης εταιρείας: από το ταπεινό Cucciolo (Κουτάβι) του 1946 ως την τελευταία Desmosedici MotoGP και τις πρωταθλήτριες του παγκόσμιου Superbike.

\"\"

Παράπλευρα προς την αίθουσα υπάρχουν επτά χωριστοί θεματικοί θάλαμοι, όπου επιδεικνύονται πιο αναλυτικά σημαντικά ορόσημα της εταιρικής ιστορίας με τη συνοδεία σπάνιων φωτογραφιών, βίντεο, μηχανολογικών σχεδίων και λοιπών τεκμηρίων.

Φέτος η Ducati αναμένει πολλούς επισκέπτες, καθώς το καλοκαίρι διοργανώνει την ανά διετία διεθνή γιορτή της, το World Ducati Weekend (18 ως και τις 20 Ιουλίου). 

Αν δεν σκοπεύετε να λάβετε μέρος στο φετινό WDW όμως, μπορείτε να περιηγηθείτε άνετα στο μουσείο,πατώντας εδώ

\"\"
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook