«Έμπνευση για αλλαγή» είναι το θέμα που έχουν ορίσει φέτος τα Ηνωμένα Έθνη για τη Διεθνή ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται ποικιλοτρόπως σε όλον τον κόσμο και αποτελεί θεσμό μνήμης, στοχασμού και προγραμματισμού για την προσφορά και καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.
Στη Μελβούρνη, φέτος, το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας (Food for Thought Network) σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με τον γενικό τίτλο «Μετασχηματισμός», παρουσιάζοντας για πρώτη φορά επτά Ελληνοαυστραλέζες ζωγράφους, προς τιμήν της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας.
«Οι εφτά συμμετέχοντες γυναίκες ζωγράφοι, (Anne Warren, Chistiana Fanaritis, Helen Sartinas, Nikki Doudoulis, Dora Kitinas,Thalia Andrews και Tina Sideris) προέρχονται από διαφορετικές γενιές και περιοχές. Αντλούν την έμπνευσή τους από τον εσωτερικό τους κόσμο, τον προσωπικό κόσμο της οικογένειας, θρησκείας, μυθολογίας και τον ρόλο τους σαν μητέρες, σύζυγοι, κόρες και φύλακες της κουλτούρας» δήλωσε η ιστορικός τέχνης , Ελισάβετ Γκερτσάκη.
Οι επτά γυναίκες έχουν επιλεχθεί γιατί χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές και υλικά, λάδι, ακρυλικά, τέμπερα αυγού , φύλλα χρυσού, κλωστές, κερί, πυρογραφία και μοντέρνα τεχνολογία, «σκρίν πρίντινγ», και για το ότι είναι αποφασισμένες να ασχολούνται με τη ζωγραφική παραμερίζοντας τις προκλήσεις που παρέχει μια παραδοσιακη ελληνική οικογένεια και κουλτούρα.
Την έκθεση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος με τη σύζυγό του κυρία ‘Εβα Δαφαράνου, η οποία θα την εγκαινιάσει την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 3μμ, στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, 280 William Street, Melbourne.
greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook