Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης, η βουλευτής Μαρία Διακάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Βαρδουλάκης και αντιπροσωπεία του κόμματος από την περιοχή περιόδευσαν χθες, Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού.

Επισκέφτηκαν το Δήμο Γόρτυνας όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Κοκκινάκη για τα προβλήματα του Δήμου και συνομίλησαν με εργαζόμενους και δημότες για προβλήματά τους αλλά και την ανησυχία τους για τους σχεδιασμούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης για νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο ΙΚΑ Μοιρών-Τυμπακίου όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απομάκρυνση από την περιοχή δημόσιων υπηρεσιών και τις συνέπειες στην τοπική κοινωνία καθώς και οι σχεδιασμοί για κλείσιμο ή υποβάθμιση και του τοπικού Υπ/τος ΙΚΑ.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Τυμπακίου και συζήτηση με το Διευθυντή κ. Ζαχαρία Καψαλάκη για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση αλλά και τα προβλήματα των δομών ειδικής αγωγής της Μεσαράς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα θέματα αυτά.

Αμέσως μετά συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Κόκκινου Πύργου κ. Δημοσθένη Πετειναράκη με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τους αλιείς της περιοχής όπως το μη χαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης του λιμένα, τη μη αξιοποίηση της μελέτης του ΕΛΚΕΘΕ για τη βιοποικιλότητα του κόλπου της Μεσαράς, τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν αλλά και την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της ολοήμερης περιοδείας τους στη Μεσαρά και το Ζαρό συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής για τα γενικευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές καθώς και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook