Με το ίδιο νόμισμα θα πληρώσει, ένας άντρας από το Ιράν την αποτρόπαια πράξη που έκανε το 2004.

Ο Ιρανός Majid Movahedi δεν δίστασε να ρίξει οξύ στο πρόσωπο μιας γυναίκας που τον απέρριψε, με αποτέλεσμα η κοπέλα να παραμορφωθεί και να τυφλωθεί.

Η δικαίωση άργησε μερικά χρόνια αλλά ήρθε τελικά για την 32χρονη Ameneh Bahrami, αφού συμφώνα  τις αρχές του Ιράν, ο άντρας θα πληρώσει για την πράξη του με το ίδιο νόμισμα.

Το Ιράν αποφάσισε να επιτρέψει στην Bahrami να ρίξει οξύ στο πρόσωπο του δράση για να τον τιμωρήσει. Ο Movahedi πρόκειται να τυφλωθεί με τη ρίψη πέντε σταγόνων οξέος σε κάθε μάτι κάποια στιγμή εντός της ημέρας.

Η απόφαση όμως του Ιράν εξόργισε την Διεθνή Αμνηστία που κάνει λόγο για \”απάνθρωπη τιμωρία\” και καλεί τις αρχές της χώρας  να μην προχωρήσουν στην τύφλωση του  άνδρα με οξύ.

\”Είναι απίστευτο το ότι οι αρχές του Ιράν εξετάζουν το να επιβάλουν μια τέτοια ποινή\”, σχολίασε η υποδιευθύντρια του προγράμματος της Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική σε ανακοινωθέν της οργάνωσης.
Η ποινή είχε επιδικαστεί το 2008. Ο Μοβαχεντί είχε παραδοθεί στις αρχές δύο εβδομάδες μετά την επίθεση και είχε ομολογήσει το έγκλημά του στην διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι δεν δικαιολογείται επ\’ ουδενί η επιβολή μιας τέτοιας ποινής, ωστόσο, αναφέρει ότι η Bahrami τάχθηκε υπέρ της ποινής κι αξίωσε «ανταπόδοση» για τα τραύματά της.

«Δε θα είναι ανταπόδοση μόνο για εμένα και όλο τον πόνο που υπέφερα, αλλά θα στείλει κι ένα μήνυμα για να φοβηθούν άλλοι και να μην διαπράξουν παρόμοιες επιθέσεις», είπε η γυναίκα στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

Η γυναίκα ζει στην Ισπανία, αλλά εκτιμάται πως ίσως επιστρέψει στο Ιράν για να εγχύσει προσωπικά το οξύ στα μάτια του δράστη. Έχει υποβληθεί σε 17 εγχειρήσεις μετά την επίθεση, από την οποία έχασε το ένα μάτι ακαριαία. Οι γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν το 40% της όρασής της από το άλλο μάτι, αλλά η γυναίκα τυφλώθηκε εντελώς εξαιτίας μιας μόλυνσης.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook