Με μια αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια αποσύρεται το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το αιτιολογικό της απόφασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

Κατόπιν του ζητήματος που δημιουργήθηκε με την καταμέτρηση της ψήφου των Βουλευτών για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή μίας δευτερεύουσας και τοπικής μόνο σημασίας νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων, η συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποσύρεται, με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμεί ο θόρυβος που προκλήθηκε αναφορικά με το άρθρο 30, σχετικά με την τοποθέτηση της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρήτης στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, να αλλοιώσει την εικόνα της ευρείας στήριξης του νομοθετήματος και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 του νομοσχέδιου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ τόσο η νεοϊδρυθείσα Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, όσο και η νεοϊδρυθείσα Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Κρήτης θα έχουν έδρα τα Χανιά, όπου σήμερα εδρεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης.

Η ψηφοφορία θρίλερ

Σε μια ψηφοφορία θρίλερ που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης,  ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι είναι 126 Βουλευτές υπέρ και 125 κατά, όμως τα κόμματα που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) διαθέτουν 127 Βουλευτές.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που αφορά στην συγκρότηση Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και είχε προκαλέσει αντιδράσεις – ειδικά για την έδρα της Κρήτης αν θα είναι στο Ηράκλειο ή στα Χανιά όπως προβλέπει το νομοσχέδιο – καταψηφίσθηκε από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην πάρει πλειοψηφία 151 ψήφων.

Όμως ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών», ενώ απουσίασαν από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, οπότε συγκροτείται η απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς οι αρνητικές είναι λιγότερες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει 126 Βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 27, Ανεξάρτητοι Έλληνες 17, ΚΚΕ 1

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook