Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης συμμετείχαν και συνεργάστηκαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων ΜΥΑ/Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και εναέριο μέσο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση του λιμενικού καταγράφηκε σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο των εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και του περιορισμού της διαφυγής εσόδων από το λαθρεμπόριο.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Αντιμετώπισης Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίσθηκε από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Φ/Γ πλοίο που έφερε όνομα «DIALA», σημαίας SaoTome, με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα και έμφορτο με μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων. Το πλοίο, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.

Κατόπιν συνεννόησης που θα ακολουθήσει με την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook