Περισσότερη Ευρώπη με κοινές πολιτικές θέσεις και πρακτικές που θα οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική συνοχή και θα διασφαλίζουν το ίδιο το μέλλον της, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος συμμετέχει στην 6ης Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Πόλεων και Περιφερειών που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Για την χώρα μας κοινός στόχος όλων, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης είναι, η οικονομική ανάπτυξη, η απασχόληση με την καταπολέμηση της ανεργίας για την οποία θα παίξουν σημαντικότατο ρόλο Περιφέρειες και Δήμοι με σύμμαχο τους τα Ευρωπαϊκά κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στις ερχόμενες Ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε να αναδειχθούν και να βγουν μπροστά οι δυνάμεις που προτάσσουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης και την Ευρώπη που στέκεται αρωγός στους πολίτες που δοκιμάζονται από το ένα άκρο ως το άλλο της Ε.Ε.

Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με θέμα «Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, τοπικές λύσεις» συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην σημερινή συνεδρίαση εξετάζονται οι προκλήσεις και οι λύσεις που επιλέγουν οι Περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Τη δεύτερη ημέρα αναμένεται να διεξαχθεί συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, με θέμα τις μελλοντικές προοπτικές της Ένωσης.

Η Διάσκεψη διοργανώνεται από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ και την Περιφέρεια Αττικής, με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, του Γραφείου Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.