Σε 16 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος γιατρός ο οποίος είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για αντισημιτική επιγραφή που είχε αναρτήσει στο ιατρείο του, στη Νέα Μηχανιώνα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 57χρονο νευρολόγο του ΕΟΠΥΥ για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, όπως και για οπλοκατοχή, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν μαχαίρια και ξιφίδια. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.

Ο ίδιος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας χαρακηριστικά ότι: «Δεν την έβαλα εγώ την καταραμένη επιγραφή. Την βάλανε όσο απουσίαζα. Την κατέβασα, την κατέστρεψα και την πέταξα». Η επιγραφή είναι γραμμένη στα Γερμανικά και αναφέρει «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο γιατρός πρέπει να τους περιθάλπει όλους» πρόσθεσε κατά την απολογία του. Οπως κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, Ιωάννης Τσακμακάς, είπε ότι ο ίδιος έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συνδημότες του, προσθέτοντας ότι όταν ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό εκείνος έδειξε μεταμέλεια, ζήτησε συγγνώμη κι έκανε λόγο για στιγμιαίο λάθος. «Είπε ότι προέβη στην πράξη ορμώμενος από επίθεση που έκαναν λίγες μέρες νωρίτερα Εβραίοι στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας ένα παιδάκι».

Ο 57χρονος μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook