Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών» συναντήθηκαν σήμερα με τους κατοίκους του Σκαλανίου οι οποίοι, παρά τη δυνατή βροχή, ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσκληση. 
Στην συνάντηση οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το «αύριο» της κοινότητάς τους και απαρίθμησαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. 
Επικοινωνώντας ο κ. Λαμπρινός την θέση του συνδυασμού για τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης, μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης του μητροπολιτικού κέντρου με την ύπαιθρο. Μίλησε για σχέδια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψιν τους τα πλεονεκτήματα της κάθε κοινότητας, την αγροτική παραγωγή, τις φυσιολατρικές διαδρομές, τα μνημεία πολιτισμού, τις ομάδες που συνεταιρίζονται. Θέση του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» είναι ότι, στο πλαίσιο αυτών των σχεδίων, θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα της «τράπεζας γης» για αγροτικές εκμεταλλεύσεις,. Προυπόθεσή δε των σχεδίων είναι η εκπόνηση εδαφολογικών χαρτών. 

\"\"

Οι κάτοικοι του Σκαλανίου εξέφρασαν το αίσθημα απομόνωσης που νιώθουν στην μετά «Καλλικράτη» εποχή και δεν παρέλειψαν να καταθέσουν την δυσπιστία τους ως προς τους πολιτικούς. 
«Στοίχημά μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης, αλλά και να εμπνεύσουμε όλους εσάς να συμπορευτούμε. Εάν δεν ενεργοποιηθούμε όλοι, εσείς και εμείς, τίποτε δεν θα αλλάξει. Σταματάμε να ενδοσκοπούμε, μετέχουμε όλοι, συναποφασίζουμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις» απάντησε εμφατικά ο κ Λαμπρινός. 
Οι εκκρεμότητες του πολεοδομικού σχεδιασμού, η ανάγκη βασικών υποδομών-όπως δικτύου αποχέτευση και ομβρίων υδάτων- και η μείωση του αριθμού των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο ήταν μερικοί από τους καταιγιστικούς προβληματισμούς των κατοίκων. 

\"\"

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου, για τον τρόπο αξιοποίησης και ανάδειξης του Αστρακιανού φαραγγιού, για τους παραγωγούς της περιοχής που έχουν συστήσει δικές τους μικρές μονάδες παραγωγής και εμπορίας, για το μοναδικό στην Κρήτη μοναστήρι του Αγίου Μηνά. 
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για την ενεργοποίηση του αγροτικού συνεταιρισμού και για την εφαρμογή νέων τύπων καλλιεργειών, που θα είναι βιώσιμες και οι οποίες θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook