Σε συνέχεια της προσπάθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της πρόσβασης στην εύρεση εργασίας και ευρύτερης ενημέρωσης όπως ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, προκηρύξεις, ο Δήμος Φαιστού προχώρησε σε εγκατάσταση νέου σημείου δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, περιμετρικά της κεντρικής πλατείας στο Ζαρό.
Πλέον, εκτός από το Δημαρχείο στις Μοίρες, από εδώ και στο εξής οι δημότες που επισκέπτονται το Ζαρό, θα έχουν τη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν, μέσω του υπολογιστή τους ή μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. 
Κλιμάκιο τεχνικών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Πληροφορικής του Δήμου Φαιστού Παναγιώτη Πολύδωρο, πραγματοποίησαν την εγκατάσταση του μηχανισμού ασύρματης πρόσβασης, ενώ στο επόμενο διάστημα προγραμματίζουν να εγκαταστήσουν και στο νέο δημοτικό κατάστημα στο Τυμπάκι, ώστε οι δημότες να έχουν και εκεί ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Με αυτή την υπηρεσία, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου www.dimosfestou.gr, αλλά και το www.facebook.com/dimosfestou.gr, για προκηρύξεις, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, εξέλιξη έργων και όσα θέματα τον αφορούν.
Οδηγίες σύνδεσης
Για τη σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω του Δικτύου Wi-Fi του Δήμου Φαιστού, απλώς κάνετε αναζήτηση το όνομα δικτύου (SSID): moires-hotspot για Μοίρες και dimos zarou-hotspot και αυτόματα μπορείτε να συνδεθείτε στα συγκεκριμένα σημεία δωρεάν χωρίς κωδικό σύνδεσης.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, η οποία αφού ευχαρίστησε τους τεχνικούς και τους υπηρεσιακούς που εργάστηκαν για την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου, τόνισε ότι: « Έπειτα από την πρωτοπορία που έχουμε ως Δήμος, με τη λειτουργία ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων στο Δ.Σ., δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να έχουν άποψη για τα θέματα που τους αφορούν, υλοποιήθηκε και η λειτουργία ασύρματου δικτύου από το Δήμο Φαιστού, η οποία έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας να προσφέρουμε στους δημότες ευρυζωνικές υπηρεσίες και πρόσβαση στην πληροφορία.

Με χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, μπορούν πλέον οι δημότες που επισκέπτονται τα δημοτικά καταστήματα, αλλά και γύρω από αυτά, να συνδεθούν στο Internet εντελώς δωρεάν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook