«Μαχαίρι» στις έξτρα αμοιβές στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνδεση των αποδοχών των υπαλλήλων με τη βαθμολογία που θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το Έθνος, αυτή την περίοδο τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας καταγράφουν τις κατηγορίες των πρόσθετων παροχών που δίνονται στο Δημόσιο και «τσεκάρουν» τις διαφορές που υπάρχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο στόχαστρο μπαίνουν οδοιπορικά, εκτός έδρας αποζημιώσεις, συμμετοχή σε επιτροπές, συμβούλια και ομάδες εργασίας, υπερωρίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμες ημέρες (εργασία πέραν 5ήμερου) αλλά και αμοιβές για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Κι αυτό καθώς έχει διαπιστωθεί, ότι υπάρχουν κατηγορίες... προνομιούχων υπαλλήλων οι οποίες λαμβάνουν πρόσθετες αμοιβές που ξεπερνούν ακόμη και το τριπλάσιο του μέσου όρου.

Επίσης, σε φορείς της γενικής κυβέρνησης παρατηρείται το φαινόμενο να εγκρίνονται αφειδώς έξτρα αμοιβές που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα εγκεκριμένα κονδύλια που έχουν προϋπολογιστεί.

Είναι ενδεικτικό πως χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για "εξορθολογισμό του συστήματος των πρόσθετων αμοιβών" φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα οδοιπορικό που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ένας μέσος υπάλληλος παίρνει αποζημίωση για οδοιπορικά 29 ευρώ την ημέρα, οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ παίρνουν 40 ευρώ, οι μηχανικοί του Δημοσίου λαμβάνουν 56 ευρώ, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 59 ευρώ, και αυτοί του ΟΠΕΚΕΠΕ φθάνουν τα 94 ευρώ.

Όμως και στις αποζημιώσεις για εκτός έδρας εργασία και διανυκτερεύσεις υπάρχει μεγάλη "ψαλίδα" καθώς υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης παίρνουν 30 ευρώ, οι καθηγητές λαμβάνουν 40 ευρώ, ενώ υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών παίρνουν πάνω από 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμάται πως αφενός θα προκύψουν μειώσεις σε σειρά έξτρα παροχών ώστε να υπάρξει "ισονομία" μεταξύ όλων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και αφετέρου θα περιοριστεί κατά πολύ ο ρυθμός των εγκρίσεων από τους επικεφαλής των υπηρεσιών για υπερωριακή απασχόληση, εκτός έδρας, ομάδες εργασίας, κτλ.

news247.gr