Ο Γιου Ξιουκάνγκ, είναι ένας 40χρονος που μεγαλώνει μόνος του τον 12χρονο γιο του σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κίνας και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιτσουάν.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, δεν αποτυπώνονται τα παιχνίδια ενός γιου με τον πατέρα του, αλλά η σκληρή ανάγκη της καθημερινότητας και για τους δύο.

Ο Ξιουκάνγκ διανύει κάθε μέρα 16 χιλιόμετρα κουβαλώντας τον ανάπηρο γιο του στην πλάτη

O μικρός Ξιάο γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ένα από αυτά, του προκάλεσαν και την αναπηρία. Χάρη όμως στο ήρωα πατέρα του, «ακονίζει» το έξυπνο μυαλό του, αφού κατορθώνει και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο και παραμένει χαμογελαστός.

Φορτωμένος με ένα καλάθι στο οποίο μέσα βρίσκεται το αγαπημένο του παιδί, ο Ξιουκάνγκ διανύει με τα πόδια κάθε πρωί 8 χιλιόμετρα. Μόλις τον αφήσει στην αίθουσα του σχολείου «Φενγκχι», επιστρέφει στη δουλειά του για να επαναλάβει την ίδια διαδρομή και την ίδια διαδικασία μερικές ώρες αργότερα.

Ο ίδιος λέει πως ο γιος του είναι πανέξυπνος και δεν θα μπορούσε να του στερήσει τίποτα. Όταν τελικά κατάφερε να βρει το μοναδικό σχολείο που θα δεχόταν τον μικρό ήξερε πως σχολικό ή μέσα μεταφοράς δεν υπήρχαν οπότε αποφάσισε πως ο ίδιος θα εξασφάλιζε την μεταφορά του με όποιον τρόπο μπορούσε.

Από την μέρα που ο Xiao ξεκίνησε σχολείο υπολογίζεται πως ο πατέρας αυτός έχει διανύσει πάνω από 25.000 χιλιόμετρα τα τελευταία 6 χρόνια, κουβαλώντας στην πλάτη του το παιδί του. Η ιστορία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από τοπικά μέσα και αμέσως κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν να ενοικιάσουν στον πατέρα σπίτι για να μην πηγαινοέρχεται.

protothema.gr