Στους πέντε ανέβηκε την Πέμπτη ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε κτήριο στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του θύματος, ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πτώμα του ανασύρθηκε σήμερα από τα συντρίμμια και πως πρόκειται για έναν από τους τουλάχιστον 9 αγνοούμενους.

Μάλιστα, μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 74 και όλα αυτά την ώρα που αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.Όσον αφορά στον Έλληνα που εμφανιζόταν ως αγνοούμενος από τη χθεσινή έκρηξη, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τον 42χρονο ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος αναζητείτο από την οικογένειά του. Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, δεν είχε υπάρξει καμία ένδειξη ότι ο Παναγόπουλος βρισκόταν στα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύονται τραυματίες, αφήνοντας έτσι την οικογένειά του με τη φοβερή αίσθηση ότι μπορεί να είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια.Ο Παναγόπουλος διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός κτιρίου που κατέρρευσε και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών και τα όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δυο κτίρια οφείλεται σε διαρροή αερίου.

protothema.gr