Εκδήλωση για την καστανοπαραγωγή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και τη συμμετοχή του βουλευτή Χανίων Γιώργου Σταθάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρεται:

Στον Νομό Χανίων υπάρχουν περίπου 120.000 καστανόδεντρα με παραγωγή 1500 τόνους εξαιρετικής ποιότητας. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλο μέρος των δέντρων αυτών έχει πληγεί από την ασθένεια «Έλκος της Καστανιάς».

Δυστυχώς, η αντιμετώπισή της καθυστερεί δραματικά, με σοβαρές συνέπειες για την οικονομία του τόπου και της χώρας.

Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τα μέλη του Α.Γ.Σ. Καστανοπαραγωγών Χανίων, του Α.Γ.Σ. Παλαιών Ρουμάτων, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών και τους παραγωγούς, στην κεντρική πλατεία Παλαιών Ρουμάτων, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ.

Θα πραγματοποιηθεί σύντομη επίσκεψη σε προσβεβλημένους από την ασθένεια καστανεώνες και θα ακολουθήσει (περίπου στις 6:00 μ.μ.) συζήτηση στο καφενείο του Μανώλη Καντζάκη.

Εκεί θα μιλήσουν ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης και ο Γεωπόνος Δρ. Μιχάλης Σκουντριδάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει τα τεχνικά θέματα γύρω από την ασθένεια. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των φορέων.