Υλικά

• 600 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 240 γρ. τριμμένο καρότο
• 180 γρ. νερό χλιαρό
• 100 γρ. γάλα χλιαρό
• 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. γλυκού μαγιά ξηρή
• 4 κ. γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
• 1κ. γλυκού αλάτι (κοφτή)
• ½ κ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση


Βάζουμε το αλεύρι σε πάγκο εργασίας και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το γιαούρτι και τη μαγιά.

Με απαλές κινήσεις αρχίζουμε να ενσωματώνουμε τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο, τη ζάχαρη και το κόλιανδρο.

Εξακολουθούμε το ζύμωμα και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Την ξεκουράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Φτιάχνουμε ένα ή δύο καρβέλια και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε στους 200ο C για 50 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να γυαλίσουν και να κάνουν τραγανή κόρα.