Η δημοσκόπηση της Kapa Reasearch θέτει νέα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δεδομένα στο Δήμο Ηρακλείου.  

Το κύριο συμπέρασμα είναι η αποκαθήλωση και απομυθοποίηση του νυν Δημάρχου Ηρακλείου κ. Κουράκη. Κύρια αιτία;

Την απάντηση τη δίνει ξεκάθαρα η έρευνα. Δεν αντιμετωπίσθηκε σοβαρά και στοχευμένα η καθημερινότητα του δημότη Ηρακλείου με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα ζωής στο δήμο. Ο Δήμαρχος έχει κάνει έργο στο επίπεδο των υποδομών αλλά αποδεικνύεται ότι τελικά κουράστηκε, έχασε την επαφή με την κοινωνία, με τους συνεργάτες του αλλά και με το όραμα.

Αποδεικνύεται ότι τέλειωσαν ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου ο Δήμαρχος ήταν αυτός που απλά έκανε διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης, το ύψος της οποίας καθοριζόταν με τα πόσα \”ψηλά καπέλα\” γνώριζε.

Το μοντέλο του Καλλικρατικού Δήμου απαιτεί πλέον να διοικείται από ανθρώπους με τεχνοκρατική αντίληψη, όραμα, κοινωνική δικαιοσύνη αλλά πάνω από όλα κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στο δημότη του.

Αν και είναι νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα, έχει ήδη δοθεί η σηματοδότηση για ανατροπή του σημερινού δημοτικού τέλματος και οι δημότες του Δήμου Ηρακλείου διεκδικούν πια ξεκάθαρα το δικαίωμα σε μια καλύτερη καθημερινότητα απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς που τους έχει επιβληθεί.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπισης εδώ.

Πέρης Μανουδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook