Την Τετάρτη οι παραγωγοί ενέργειας με Φωτοβολταικά πραγματοποίησαν έκτακτη συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Χανίων, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου από το ΥΠΕΚΑ αναφορικά με την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ.
Την συγκέντρωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταικών και συντόνισε ο κ. Κουτράκης Ιωάννης.
Κοινή παραδοχή, ακόμη και από πολλούς βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι ότι είναι εντελώς πρόχειρο, άστοχο, άδικο και ανεπαρκές.
Είναι ένα νομοσχέδιο που προσβλέπει χωρίς περιστροφές στον αφανισμό των παραγωγών με ΦΒ και ανθελληνισμό των επιχειρήσεων τους.
Οι παραγωγοί δεν ενδίδουν σε απειλές και εκβιασμούς, γιατί εκλήθησαν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε μνημονιακούς καιρούς με κίνητρα τα οποία παρείχε η ίδια η πολιτεία.
Ο άστοχος σχεδιασμός είναι ευθύνη της πολιτείας και των στρεβλώσεων που η πολιτεία διατηρεί στο μεγάλο κομμάτι της ενέργειας για την εξυπηρέτηση, όπως διαφαίνεται και από το νομοσχέδιο, συγκεκριμένων (και λίγων) επιχειρηματικών κύκλων.
Αποφασίστηκε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην παραπληροφόρηση του πολίτη ότι τα φωτοβολταϊκά είναι ακριβά, αναζητώντας τις διαδρομές των τελών που πληρώνουν οι πολίτες για τις ΑΠΕ.

Δεν είναι τυχαίο που από τέλος ΑΠΕ μετονομάστηκε σε ΕΤΜΕΑΡ (ειδικό τέλος μείωσης αερίων ρύπων) για να συγκαλύψει τους κρυφούς και κατά παράβαση αποδέκτες της χρηματοδότησης.

Οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ακόμη και νέο πολιτικό φορέα σε συνεννόηση με όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους παραγωγών των υπολοίπων νομών, εάν δεν αποσυρθεί πάραυτα το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Ομόφωνα και πέραν οποιασδήποτε κομματικής ταυτότητας ελήφθη η απόφαση για συνάντηση με τους βουλευτές του νομού εντός του Σαββατοκύριακου.
Ανακοινώθηκε και το email εγγραφής των μελών, [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977486568

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook