Σήμερα Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 επισκέφθηκε το Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας καθώς και την προσαρμογή και μελλοντική λειτουργία των πρώην ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο νέο σχήμα του Π.Ε.Δ.Υ.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον πληθυσμό της Ιεράπετρας και τόνισε ότι με τον ερχομό της τουριστικής περιόδου, ο πληθυσμός αυτός υπερδιπλασιάζεται στην περιοχή και συνεπώς οι ανάγκες παροχής ποιοτικών όσο και ποσοτικών υπηρεσιών υγείας διογκώνονται.

Οι προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού της Ιεράπετρας δεν έχουν σταματήσει από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και θα εντατικοποιηθούν μόλις οριστικοποιηθεί η λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν μεγάλο όγκο ασθενών πριν αναγκαστεί να φτάσει στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Γρηγοράκης ανακοίνωσε στον κ. Αναστασάκη ότι έχουν εγκριθεί ένας Επικουρικός Παθολογίας για το Νοσοκομείο-ΚΥ της Ιεράπετρας, ένας Επικουρικός Γεν. Χειρουργικής για το Νοσοκομείο-ΚΥ Σητείας κι ένας Επικουρικός Παιδιατρικής για το Γ.Ν. Αγ. Νικολάου. Επίσης ένας Επικουρικός Ακτινολογίας για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης.

Ο ειδικευμένος χειρουργός για το Νοσοκομείο-ΚΥ Ιεράπετρας κ. Βασιλειάδης έχει ήδη κριθεί και αναμένεται το ΦΕΚ διορισμού του προκειμένου να ορκιστεί και να καταλάβει θέση μόνιμου Χειρουργού στο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook