Η Ρία Πρίνου βρέθηκε στη Ρωσία για επαγγελματικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μόσχα ήρθε αντιμέτωπη με ένα περιστατικό, το οποίο την τρομοκράτησε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξεπεράσει το σοκ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η Νανά Παλαιτσάκη στο Mylady, η επιχειρηματίας βρέθηκε στη Ρωσία για να δώσει το παρών σε συνέδριο. Ένα βράδυ αποφάσισε να πάει στο Μπολσόι για να παρακολουθήσει μία παράσταση. Κατά την έξοδό της από το θέατρο, ζήτησε από τους αστυνομικούς να της καλέσουν ένα ταξί για να πάει στο ξενοδοχείο της, το οποίο βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Όταν μπήκε στο ταξί δεν φανταζόταν τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε.
Η περιγραφή της απαγωγής:

«Ο οδηγός μόλις πλησίασε το ξενοδοχείο, εξαιρετικά γνωστό και πεντάστερο, αντί να σταματήσει στην είσοδο, οδήγησε το αυτοκίνητο στους κήπους γύρω από το ξενοδοχείο, κλειδώνοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου. Με σπαστά Αγγλικά, ζήτησε από την Ρία Πρίνου, το ποσό των 5000 ευρώ για να την απελευθερώσει.

Εκείνη αρχικά αντέδρασε ψύχραιμα, δίνοντάς του να καταλάβει ότι θα καλέσει την αστυνομία. Εκείνος στην δήλωσή της αυτή απλώς γέλασε. Έξυπνη γυναίκα η ίδια κατάλαβε αμέσως το υπονοούμενο και σιγά – σιγά άρχισε η ψυχραιμία της να δίνει χώρο στον φόβο και τον πανικό καθώς ,ο οδηγός έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και κατευθυνότανε προς το ποτάμι.

Η επιμονή του για να πάρει 5000 ευρώ για να την απελευθερώσει ήταν τόση που άρχισε η ίδια να νοιώθει απόγνωση. Προσπαθώντας με νοήματα να του δώσει να καταλάβει ότι δεν είχε τόσα χρήματα, εκείνος της έδειξε ότι μέσα στο αυτοκίνητο διέθετε μηχάνημα που έπαιρνε πιστωτικές κάρτες.

Η κατάσταση ομηρίας της άρχισε να γίνεται αφόρητη για την ίδια, καθώς, ο απαγωγέας φαινόταν
αποφασισμένος να την κρατούσε στην ερημική εκείνη τοποθεσία, νύχτα στην Μόσχα, αν δεν έπαιρνε το συγκεκριμένο ποσό. Αναγκάστηκε όπως μου είχε πει, να του δείξει το πορτοφόλι της, στο οποίο, δεν είχε πιστωτικές κάρτες παρά μόνο 500 ευρώ.

Αφού έψαξε ο απαγωγέας για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν πιστωτικές κάρτες, πήρε τα 500 ευρώ και εγκατέλειψε την Ρία Πρίνου, ολομόναχη σε μια ερημική τοποθεσία, νύχτα στην Μόσχα. Αν και απόλυτα σοκαρισμένη, έβγαλε τα παπούτσια της και άρχισε ξυπόλητη να περπατάει....προσπαθώντας να διαχειριστεί τον πανικό και τον τρόμο. Η ζωή της σε κίνδυνο και εκείνη ολομόναχη, νύχτα στην Μόσχα».

zougla.gr