Μια απρόσμενη «αποκάλυψη» έφερε στην επιφάνεια το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών από τα μέσα του Ομίλου Μέρντοχ που εκδικάζεται αυτές τις ημέρες. Μάρτυρας κατέθεσε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα διέρρεε πληροφορίες για τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να έχει συμμάχους στα μέσα ενημέρωσης τη δύσκολη περίοδο του χωρισμού της με τον Κάρολο.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην βασιλικός συντάκτης της ταμπλόιντ εφημερίδας News of the World, Κλάιβ Γκούντμαν, ο οποίος κατέθεσε την Πέμπτη ότι η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε διαρρεύσει μια εμπιστευτική ατζέντα με βασιλικά τηλέφωνα στην εφημερίδα του μεγιστάνα Μέρντοχ.

Συγκεκριμένα, η Νταϊάνα έστειλε το αντίγραφο της ατζέντας μέσω ταχυδρομείου στο γραφείο του και αργότερα τηλεφώνησε στον Γκούντμαν για να ελέγξει ανο είχε λάβει.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ακόμα ότι η πριγκίπισσα διέρρευσε την ατζέντα τη δύσκολη περίοδο του χωρισμού της με τον Κάρολο για να δείξει το μέγεθος της οικογένειας του πρίγκιπα Καρόλου, σε σύγκριση με τη δική της, ώστε να κερδίσει υποστηρικτές στα μέσα ενημέρωσης.
Ο πρώην βασιλικός εκδότης και δημοσιογράφος είπε στο δικαστήριο ότι - σε όλα τα χρόνια της καριέρας του - του παραδόθηκαν πολλά αντίγραφα του καταλόγου με τα τηλέφωνα μελών της βασιλικής οικογένειας.

e-go.gr