Σε κατασκοπευτικό σαφάρι εξελίσσεται η έρευνα των συνεργείων ελέγχου για τον εντοπισμό όσων, παρά τις αυστηρές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, παραβαίνουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες υπεραμύνονται ότι ο εν λόγο νόμος έρχεται στη πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία και θεωρούν ότι για πολλές επιχειρήσεις θα αποτελέσει τη χαριστική βολή που θα τις οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο με συνέπεια την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ζητούν απο το Υπουργείο να αναλογιστεί ότι ανήκουν στον κλάδο που πρώτος επλήγη απο την οικονομική ύφεση, σημειώνοντας πτώση του τζίρου εως και 50% και να λάβουν υπόψη τους την προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία όπου ανάλογη εφαρμογή οδήγησε σε πτώση του τζίρου κατά 10-30%.

Από τις ομάδες που \”πλήττονται\” από την απαγόρευση του τσιγάρου, οι εστιάτορες φαίνονται ως οι λιγότερο διαλλακτικοί δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύουν να «πέσουν αμαχητί».

«Δεν έχει πλέον αντοχές αυτός ο κλάδος, που δίνει δουλειά σε 400.000 εργαζομένους, που προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οικονομία της χώρας», διαμήνυσε εσχάτως ο Γιάννης Τσάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν μπει λουκέτα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Χωρίς να προκαλεί πάντως εντύπωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής του Νόμου σε καφετέριες, μπαρ,εστιατόρια η δημιουργικότητα των ιδιοκτητών μετέτρεψε τα τασάκια σε πλαστικά ποτηράκια με νερό, και την επιδεικτική συχνά διαδικασία του καπνίσματος σε \”μουλωκτή\” αταξία σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη \”μαύρη αγορά\” καπνίσματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook