Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε την Κυριακή ο «28ος Γύρος της Αθήνας» με τη συμμετοχή περισσότερων από 12.000 ατόμων. Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στους «Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011».

Η εκκίνηση των αθλητών δόθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 10 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα έγινε και η εκκίνηση για τα άτομα με αναπηρία από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Συντάγματος, όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία με Έλληνες καλλιτέχνες.

Στον φετινό «28ο Γύρο της Αθήνας», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων, δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 12.000 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 6.000.

Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν ήταν τρεις.

Πρώτη διαδρομή 8,5χλμ: Παναθηναϊκό Στάδιο, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας (Hilton), Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Ομόνοια, Αγ. Κων/νου, Σωκράτους, Παν. Τσαλδάρη (Πειραιώς), Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Συγγρού, Βασ. Αμαλίας, Φιλελλήνων, πλ. Συντάγματος.
Δεύτερη διαδρομή 2,5χλμ: Παναθηναϊκό Στάδιο, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Γεωργίου Α΄, πλ. Συντάγματος και
Τρίτη διαδρομή 700μ για τα άτομα με αναπηρία: Πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου), Σταδίου, πλ. Συντάγματος.

Όλοι οι δρομείς πήραν αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.

Λόγω της διεξαγωγής του «28ου Γύρου της Αθήνας», πραγματοποιήθηκαν σταδιακές – τμηματικές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες άρχισαν στις 8:30 το πρωί και διήρκησαν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook