Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου περιοδεύει σήμερα στα σχολεία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα και Συνδέσμων στο Εργατικό Κέντρο. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με το παγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

\”Την Παρασκευή 14/3/2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Η μικρή συμμετοχή υποχρεώνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ να απολογηθεί για την έλλειψη μιας πρόσωπο με πρόσωπο επαφής και ενημέρωσης στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας, το προηγούμενο διάστημα.

Τα γεγονότα όμως και οι εξελίξεις που διαδραματίζονται μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο από τη μία – και η μη χορήγηση, από την πλευρά της διοίκησης, άδειας στα μέλη του Δ. Σ. να λείψουν από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους, δεν άφησε περιθώρια για τέτοιες πρωτοβουλίες. Η σχέση ωστόσο σωματείου – συναδέλφων πρέπει να είναι αμφίδρομη για να είναι αποτελεσματική.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου σε αυτήν την πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο:

α) να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αναζητούν τις ενημερώσεις από το e-mail του σχολείου τους, την ιστοσελίδα και το facebook του σωματείου,

β) να ενημερώνονται και να συζητούν μέσα στους συλλόγους και να δίνουν το παρών σε Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα καθημερινών κινητοποιήσεων τοπικά και πανελλαδικά με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων. Είναι ηθική μας υποχρέωση, απέναντι στους ίδιους, αλλά και στους εαυτούς μας, να προστατεύσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία.

Συνάδελφοι σ’ αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι!
Κρίνεται το μέλλον της μόνιμης και σταθερής Εργασίας,
κρίνεται το μέλλον της εργασιακής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας,
κρίνεται το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ και προτάθηκαν τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι παρόντες συνάδελφοι με ενδεικτική ψηφοφορία υπερψήφισαν:

1. 24ωρη απεργία στις 21/3, συμπληρωματική στην 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα ιδιαίτερα την ημέρα που θα αποφασίζεται η απόλυση των συναδέλφων μας.

2. Κοινή συνέντευξη τύπου με τα ΔΣ ΕΛΜΕ όλης της Κρήτης, την Τρίτη 18/3.

3. Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/3 με συμμετοχή των ΕΛΜΕ από όλη την Κρήτη.

4. Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 21/3 για διαμόρφωση των περαιτέρω κινητοποιήσεων / δράσεων.

5. Χρήση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου τις απογευματινές ώρες από τις 18:00 μ. μ. ως κέντρο αγώνα, για οργάνωση δράσεων στην πόλη του Ηρακλείου. Πρώτο ραντεβού τη Δευτέρα 17/3 όπου θα γίνει και ανοικτό Δ. Σ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΤΑ (ΚΑΙ) ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ: Τετάρτη 19 – Πέμπτη 20 – Παρασκευή 21 Μαρτίου.
Συμμετοχή στην 48ωρη ΑΔΕΔΥ και 24ωρη ΟΛΜΕ. Η απεργία της ΟΛΜΕ ψηφίστηκε με ποσοστό 76,4% των ψήφων των ΕΛΜΕ.

Αποφασίστηκε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα που θα περιλαμβάνει κεντρικές και τοπικές δράσεις.

1. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ: συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης με τον Υπουργό.

2. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
– Περιοδείες στα σχολεία από μέλη του ΔΣ και Συναδέλφους σε διαθεσιμότητα για ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής μας.
– Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα και Συνδέσμων στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚΗ): ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Μαρτίου ΩΡΑ: 18:00 για συντονισμό και υλικό. Η συνάντηση θα πραγματοποιείται κάθε απόγευμα για προγραμματισμό των κινητοποιήσεων και συντονισμό με άλλα σωματεία.

3. ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
– Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ, 12:00 μ. μ. όλων των ΕΛΜΕ ΚΡΗΤΗΣ και Σωματείων με διαθέσιμους.
– Περιοδείες κλιμακίων στα σχολεία.
-Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 2:00 μ. μ. στην Περιφερειακή Δ/νση Κρήτης μαζί με σύλλογο Α/θμιας « Δομήνικο Θεοτοκόπουλο».

4. ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) στις 10:00 π. μ.
5. ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΩΡΑ 12.00 μ. μ.
Συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ Κρήτης και Πρωτοβάθμια Σωματεία

6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στο Ηράκλειο θα αποφασισθεί στο κέντρο αγώνα.

7. Την Πέμπτη 20 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Μαρτίου στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα θα υπάρξει διευκόλυνση για την συμμετοχή των συναδέλφων διαθέσιμων. Θα οργανωθεί επίσης η φιλοξενία τους.

Την Παρασκευή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 3 μ. μ. όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση στο τέλος του Μάρτη.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook