Οραματιστής, αυστηρός και δημιουργικός. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, που έπαιξαν ρόλο στην καριέρα του. Αν και πέρασε μια τραγική παιδική ηλικία, ο Vidal Sassoon δεν το έβαλε ποτέ κάτω και με το ταλέντο του κατάφερε να κάνει κάθε όνειρό του πραγματικότητα. Η ζωή του αποτυπώθηκε σε ένα φιλμ-ντοκιμαντέρ, το οποίο βγαίνει σύντομα στις αίθουσες.

Το στιλ του υπήρξε μοναδικό – σχεδόν αλαζονικό – ενώ χάριζε κομψότητα σε κάθε γυναίκα που αφηνόταν στα χέρια του. Μπορούσες να του πεις πολλά, όχι όμως πώς θα σε κουρέψει… Σήμερα στα 83 του χρόνια παραμένει ένας απαιτητικός άνθρωπος που δεν χρειάζεται να φωνάξει για να κερδίσει αυτό που θέλει. Ήταν ιδιαίτερα ευγενικός για να επιβληθεί στους συνεργάτες του, ωστόσο αρκούσε πάντα ένας επίμονος ψίθυρος για να πετύχει αυτό που ήθελε!

Ο διάσημος κομμωτής και επιχειρηματίας γεννήθηκε στο Λονδίνο, όμως η μητέρα του εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών της αναγκάστηκε να αφήσει εκείνον και τον αδελφό του σε ένα εβραϊκό ορφανοτροφείο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πέρασε και όμορφες στιγμές στο ίδρυμα. Η μητρική εγκατάλειψη είχε κοστίσει περισσότερο στον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος πέθανε στα σαράντα του από ψυχολογική κατάρρευση.

Ο πασίγνωστος hairdresser άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο στα μέσα της δεκαετίας του \’50. Δέκα χρόνια μετά τα είχε όλα. Γυναίκες, λεφτά, στιλ και όνειρα. Συναναστρεφόταν με διάσημους, όπως η Τουίγκι και η Μία Φάροου. Η επιμονή του αλλά και η τυφλή του εμπιστοσύνη στο πρωτοποριακό γούστο και το ταλέντο που όλοι αναγνώριζαν πως είχε ήταν αυτά που έκαναν τις δουλειές του χρυσές. Ποτέ δεν θα έκοβε τα μαλλιά μιας γυναίκας όπως ήθελε εκείνη, αν εκείνος πίστευε ότι δεν ήταν το στιλ της.

Έτσι, κατάφερε να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα κάθε κούρεμά του να γίνεται μόδα. Αργότερα δημιούργησε και τη δική του επιτυχημένη σειρά προϊόντων για τη φροντίδα των μαλλιών. Η ταινία \”Vidal Sassoon: The Movie\” παρουσιάζει τις καινοτόμες δημιουργίες του, που έκαναν τα χτενίσματά του να μοιάζουν με έργα τέχνης, φέρνοντας επανάσταση στον χώρο της κομμωτικής. Τέλος, το φιλμ εστιάζει και στην προσωπική ιστορία του επιτυχημένου επιχειρηματία αλλά και στη μακροχρόνια μάχη του κατά του αντισημιτισμού.

ESPRESSO

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook