Την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ προ δέκα ημερών, με όλα τα σενάρια να επιστρέφουν στο τραπέζι για την τύχη του Boeing 777, νέα στοιχεία για τους επιβαίνοντες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Πέραν των δύο κυβερνητών, τον 53χρονο Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ και τον 27χρονο Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ, και το υπόλοιπο 10μελές πλήρωμα, 227 ήταν οι επιβαίνοντες από 14 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων η Νέα Ζηλανδία, το Ιράν, η Ινδονησία, ενώ οι περισσότεροι κατάγονταν από την Κίνα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Associated Press, μία λέκτορας Πανεπιστημίου, ένας βραβευμένος καλλιγράφος, ένας συνταξιούχος με πάθος για τις τέχνες, ένας καθηγητής που έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ήταν κάποιοι από τους επιβάτες των οποίων η τύχη αγνοείται.
Η Κράντι Σιρσάθ, λέκτορας Χημείας είχε ως τελικό προορισμό τη Βόρειο Κορέα όπου επρόκειτο να συναντήσει το σύζυγό της, για να επιστρέψουν μαζί στην πατρίδα τους την Ινδία. Τα τελευταία 17 χρόνια, το ζευγάρι ζούσε σε διαφορετικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν, καθώς ο σύζυγος της Σιρσάθ εργαζόταν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ωστόσο, την περίοδο που εκείνος απασχολείτο στη Βόρειο Κορέα, εκείνη προτίμησε να παραμείνει στην Ινδία μαζί με τα παιδιά τους. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της εξαφάνισης του αεροσκάφους, ο σύζυγός της ταξίδεψε στην Κουάλα Λουμπούρ, ωστόσο έπειτα από την απουσία ενημέρωσης, επέστρεψε στην πατρίδα του ώστε να βρεθεί κοντά στα παιδιά του. «Αυτό που πονάει περισσότερο είναι τα σενάρια συνομωσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο βραβευμένος καλλιγράφος, Μενγκ Γκάοσενγκ, ήταν επικεφαλής ομάδας καλλιτεχνών που ταξίδευαν στη Μαλαισία για μία έκθεση με τίτλο «Το κινεζικό όνειρο. Μια ωδή στα χρώματα». Τα έργα του Μενγκ Γκάοσενγκ βρίσκονται σε πολλά διαφορετικά σημεία στο Πεκίνο, όπως στο μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ενώ σύμφωνα με συνάδελφό του που βρισκόταν στην ομάδα αλλά επιβιβάστηκε σε διαφορετική πτήση έκανε λόγο για έναν διάσημο καλλιτέχνη που μοιραζόταν με όλους την αγάπη του για την τέχνη.
Ο 69χρονος Γουάνγκ Λινσί από την Κίνα, εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος και ως συνταξιούχος πλέον απολάμβανε τον χρόνο του ακολουθώντας το πάθος του για τη ζωγραφική. Ήταν μέλος της αποστολής του καλλιτέχνη Μενγκ Γκάοσενγκ και είχε ταξιδέψει στη Μαλαισία για εκθέσεις ζωγραφικής. Ο γιος του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η τελευταία επικοινωνία μαζί του ήταν όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, από όπου του έστειλε μήνυμα γράφοντάς του: «Το ταξίδι ήταν επιτυχημένο. Θα επιστρέψουμε αύριο βράδυ. Είμαι λίγο απασχολημένος για να μιλήσω τώρα».
Ο 34χρονος Μαιμαιτιγιάνγκ Αμπούλα, καθηγητής Καλών Τεχνών από την Κίνα, ήταν ενθουσιασμένος για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν έβλεπε την ώρα να παραβρεθεί στην έκθεση της Μαλαισίας με την ομάδα των υπόλοιπων καλλιτεχνών. Μάλιστα, σύμφωνα με φιλικό του πρόσωπο, έλαβε βραβείο για ένα από τα έργα του και παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Χαρούμενος με την επιτυχή έκβαση του πρώτου ταξιδιού του, όσο βρισκόταν στο αεροδρόμιο επικοινώνησε με φίλους του και συναδέλφους, οι οποίοι του είπαν ότι τον περιμένουν με χαρά να επιστρέψει στη σχολή.
Η Τσαντρίκα Σάρμα, κάλεσε τη μητέρα της λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ για να της πει την ώρα της πτήσης της και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του ταξιδιού της. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος την ξανακάλεσε για να της θυμίσει να πάρει τα φάρμακά της και έκτοτε η μητέρα της δεν ξανάκουσε ποτέ τη φωνή της.
Η γυναίκα από την Ινδία πάντα τηλεφωνούσε δύο φορές στην αγαπημένη της μητέρα πριν από τα ταξίδια της, που ήταν συχνά εξαιτίας της εργασίας της, καθώς απασχολείτο σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο σύζυγος της αγνοούμενης, μιλώντας στον Τύπο, διερωτήθηκε για τα στοιχεία που μπορεί οι τοπικές αρχές να κρύβουν και να μη δίνουν στη δημοσιότητα.
Την ίδια ώρα, ο 29χρονος μηχανικός αεροσκαφών, Μοχάμαντ Κχαιρούλ Αμρι Σελαμάτ, πατέρας ενός παιδιού 15 μηνών, ταξίδευε με προορισμό το Πεκίνο για επαγγελματικούς λόγους. Ο άνδρας, του οποίου ο ρόλος στην εξαφάνιση του αεροσκάφους ερευνάται, είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα του λίγο πριν το ταξίδι του. «Ο κόσμος μπορεί να λέει διάφορα, αλλά εγώ γνωρίζω το γιο μου. Είναι αδύνατο να έχει εμπλακεί στην υπόθεση. Προσεύχομαι το αεροσκάφος να μην έχει καταπέσει και να επιστρέψει σπίτι σύντομα», δήλωσε ο πατέρας του αγνοούμενου. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook