Τεράστια δημοσιότητα έχει πάρει στην Κίνα το επικείμενο ταξίδι των Κινέζων ζευγαριών που θα παντρευτούν στην Κρήτη.
Την συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στους χώρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σαγκάη στις 7 Μαρτίου αναφορικά με την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ταξιδιού Κινέζων νεόνυμφων στην Ελλάδα, με συνδιοργανωτές τον οργανισμό Rose-Wedding Σαγκάης και την Περιφέρεια Κρήτης, με την στήριξη του Γενικού Προξενείου στην Σαγκάη , προβάλλουν πολυάριθμα τηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα ΜΜΕ περιοχής. 
Το γαμήλιο ταξίδι τουλάχιστον 50 Κινέζων νεόνυμφων με την συμμετοχή επιπροσθέτως μεγάλου αριθμού συγγενών και φίλων τους χαιρέτισε προσφωνώντας την εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σαγκάη κ. Ευγένιος Δημήτριος Καλπύρης, ενώ ο επικεφαλής του οργανισμού Rose Wedding Cao Zhonghua και η δ/ντρια του ταξιδιωτικού οργανισμού China Youth Travel Service κα Liu Minghua αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του ταξιδιού (23 Απριλίου – 3 Μαΐου) .
Την συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν 30 τουλάχιστον δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των δύο κινεζικών πρακτορείων Xiunhua και China News Service, δ/φοι εκ των μεγαλύτερων κινεζικών ιστοσελίδων Renmin Wang (People’s Daily Online) Tencent, κ.α. καθώς και εκπρόσωποι εφ. Wen Hui, Shanghai Daily, Jiefang (Shanghai United Media Group), του μεγαλύτερου βιντεο-ιστοτόπου Κίνας Tudou και της Shanghai TV (για εκπομπές City Beat / Culture Matters). Ο ΓΤΕ Σαγκάης συμμετείχε στην διοργάνωση της εκδήλωσης και στην πρόσκληση Κινέζων δημοσιογράφων και  παρουσίασε και συντόνισε την Συν/ξη Τύπου. 

\"\"

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γ.Π. κ. Καλπύρης υπογράμμισε την ξεχωριστή, μακρόχρονη πολιτιστική ιστορία της Κρήτης και την σημαίνουσα θέση που κατέχει στο σύνολο των ελληνικών νησιών, αλλά και της ελληνικής ιστορίας, την αδιάλειπτη συνέχεια της πολιτιστικής της παράδοσης, τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία και πάμπολλα ιστορικά μνημεία, και την μοναδική γαστρονομική της παράδοση που βρίσκεται στην καρδία της φημισμένης μεσογειακής δίαιτας. Ελλάδα και Κίνα συνέχονται από εξίσου σημαντικούς και μακρόχρονους πολιτισμούς και ποικίλες, πολιτιστικής τάξεως παραλληλίες και συνάφειες, τόνισε ο κ. Καλπύρης σημειώνοντας ότι ειδικότερα η Κρήτη, με την θέρμη της φιλοξενίας των κατοίκων της και την κεντρική θέση της στην αρχαία, νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, είναι σε θέση να προσφέρει στους Κινέζους επισκέπτες μια περιεκτική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία σε ένα από τους γενέθλιους τόπους του Δυτικού πολιτισμού. 
Σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ιστότοπο της Κίνας tudou.com (γνωστού ως ‘κινεζικού Youtube’, με 50% κινεζικής βιντεο-διαδικτυακής επισκεψιμότητας με 200 εκατομ. επισκέπτες σε μηνιαία βάση) που επαναπρόβαλλε η διαδικτυακή σελίδα του δορυφορικού οργανισμού Phoenix / Fenghuang από το Χονγκ Κονγκ, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Καλπύρης υπογράμμισε τους πολλαπλούς στόχους του εγχειρήματος με την συνέργεια της Περιφέρειας Κρήτης, του Γ.Π. της Ελλάδας και του οργανισμού R.W., δηλ. την προβολή τόσο του ελληνικού τουρισμού όσο και της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης, οικονομίας, γαστρονομίας κλπ μέσα από ένα κεντρικής σημασίας θεσμό στην κινεζική παράδοση όπως είναι ο γάμος. 
Η Ελλάδα, προσέθεσε ο κ. Καλπύρης απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την απόφαση συνεργασίας των ελληνικών αρχών με τον οργανισμό Rose Wedding μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο διενέργειας γαμήλιων ταξιδιών για την Κίνα, σε μαζικό επίπεδο, δεδομένης της πολιτιστικής συνάφειας των δύο λαών που δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρισθούν «αδελφικοί». Η κοινή μακρόχρονη ιστορία, η αδιάλειπτη συνέχεια των πολιτιστικών παραδόσεων και της γλώσσας στις δύο χώρες, και τα πολλά κοινά στοιχεία στο επίπεδο των αντιλήψεων όπως . η υπερηφάνεια των δύο λαών για την πολιτιστική τους καταγωγή, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που τους φέρνουν εγγύτερα, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει ο κάθε επισκέπτης, και εν προκειμένω ένας Κινέζος τουρίστας, την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη ως έναν ξεχωριστά οικείο και φιλικό σε αυτόν τόπο. 

\"\"

Ο προγραμματισμός μετάβασης των Κινέζων νεόνυμφων στην Κρήτη, ανέφερε στην κάμερα του ίδιου δικτύου ο επικεφαλής του οργανισμού R.W. κ. Cao Zhonghua αποτυπώνει την κεντρική πολιτιστική σημασία της νήσου στον ελληνικό και ευρύτερα Δυτικό πολιτισμό, ενώ το ταξιδιωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλους γνωστούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Αθήνα. Οι νεόνυμφοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και να γνωρίσουν τα έθιμα και κουζίνα της Κρήτης, να παντρευτούν συμβολικά στο Κάστρο των Χανίων (σ.σ. στην Απτέρα) που ατενίζει το Αιγαίο και να πραγματοποιήσουν έτσι ένα ονειρικό ταξίδι. 
Επίσης σε δηλώσεις η επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου CYTS κα Liu Minghua υπογράμμισε την βούληση του τρίτου στην Κίνα ταξιδιωτικού οργανισμού να καταστήσει τον γαμήλιο τουρισμό ως ένα από τα κύρια ταξιδιωτικά του προϊόντα, προσελκύοντας περισσότερους Κινέζους νεόνυμφους, όπως στην περίπτωση της Κρήτης, με την προσεκτική επιλογή των τόπων του προγράμματος, των παραδοσιακών ξενοδοχείων κατάλυσης και ενός συμμετοχικού προγράμματος με παρανομαστή την γνωριμία με τις εντόπιες πολιτιστικές παραδόσεις. 
Στα βασικά σημεία της αρθογραφίας (από Xinhua, CNS, Renmin Wang, Tencent, Renmin Web , Wen Hui με αναπαραγωγές σε δεκάδες άλλα ΜΜΕ (Netease, Sina, Hexun, Jiangsu Web, εφ. Ta Kung Pao κλπ) περιλαμβάνονται:
• Επισημάνσεις για την ξεχωριστή φυσική ομορφιά και πολιτιστική ιστορία του κεντρικού προορισμού των νεόνυμφων, την Κρήτη 
• Αναφορές στο πρόγραμμα των Κινέζων ταξιδιωτών, το οποίο στοχεύει να τους προσφέρει μια εκ των ένδον επαφή με την ελληνική πολιτιστική παράδοση, καλώντας τους να συμμετάσχουν διαδραστικά και εκ του σύνεγγυς σε πολιτιστικές δράσεις όπως η προετοιμασία εδεσμάτων κ.α. 
• Αναφορές στον προγραμματισμό τέλεσης του γάμου των Κινέζων νεόνυμφων με συμβολική τελετή στο Κάστρο (Απτέρα) των Χανίων που ξεχωρίζει για την ομορφιά και ιστορία του. 
• Επισημάνσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα της Σαντορίνης, ιδιαίτερα δημοφιλούς και αγαπητού στην Κίνα γαμήλιου προορισμού, που έχει συχνά διακριθεί –όπως σε πρόσφατη έρευνα του BBC– ως ένα από τα ομορφότερα νησιά διεθνώς. 
• Υπογράμμιση του κεντρικού ρόλου της περιφέρειας Κρήτης στην συνδιοργάνωση του προγράμματος, με την στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη. 
• Επισημάνσεις για τη συμμετοχή των νεόνυμφων σε συμβολική γαμήλια τελετή στα Χανιά, με φωτογραφήσεις σε εμβληματικά τοπία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και στην στόχευση του κινεζικού οργανισμού να καταστεί στο μέλλον η Κρήτη ως ένας από τους προσφιλέστερους προορισμούς Κινέζων νεόνυμφων. 

Δεν έχει προηγούμενο η προβολή της Κρήτης στην Κίνα

\"\"

Το γαμήλιο ταξίδι και η περιήγηση των Κινέζων νεόνυμφων στη Κρήτη θα αποτελέσει μέρος της δημοφιλούς εκπομπής γνωριμίας νέων της Κίνας Today’s Impression / Jinri Yinxiang (Shanghai TV) με την προβολή ειδικών δεκάλεπτων τουριστικών αφιερωμάτων για την Κρήτη και το Αιγαίο, ενώ συνολικά 10 δ/φοι, και από άλλα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, αναμένεται να συνοδεύσουν τους Κινέζους νεόνυμφους. Κινεζική πλευρά έχει αναλάβει την εκτύπωση χιλιάδων διαφημιστικών φυλλαδίων και πόστερς τα οποία διατίθενται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος Σαγκάης και τουριστικά κιόσκια αρχών της πόλης καθώς και σε χώρους Γ.Π. Σαγκάης και σε γραφεία προώθησης τουριστικών θεωρήσεων εισόδου. 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού θα εκδοθεί ειδικός τόμος για τον ρομαντικό τουρισμό στην Κρήτη, με πτυχές της εκδήλωσης. Μεταξύ των δράσεων προβολής περιλαμβάνεται η συμμετοχή σε εκθέσεις με θέμα τον γαμήλιο τουρισμό: Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας και στελέχη του Προξενείου
επισκέφθηκαν την μεγάλη, καθιερωμένη Έκθεση Γάμου Σαγκάης στο εκθεσιακό κέντρο της πρώην “EXPO 2010” και το ειδικό περίπτερο του οργανισμού Rose Wed. για το γαμήλιο ταξίδι στην Κρήτη.
Σε δηλώσεις του στο τ/ο δίκτυο Shanghai TV (Xingshang Pindao / Κανάλι Μόδας Σαγκάης με υψηλή ακροαματικότητα μεταξύ των νέων Κινέζων) ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος παρουσίασε την Κρήτη ως ιδεώδη τουριστικό προορισμό και ιδανικό τόπο τέλεσης γάμων, υπογραμμίζοντας την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού της τοπίου, τις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις και μακρά ιστορία της νήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook