Με τη συμμετοχή των μέχρι στιγμής υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, η πρώτη συνάντηση της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» του Κώστα Μαμουλάκη.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα της δημοτικής αρχής την 3ετία 2011 – 2013, «θα χρειαζόταν πολλές ώρες έστω και για μια απλή απαρίθμηση όλων των έργων μας στο Μαλεβίζι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μαμουλάκης, έγινε μια πρώτη γνωριμία των υποψηφίων μεταξύ τους και αντηλλάγησαν απόψεις για την πορεία του συνδυασμού μέχρι τις εκλογές.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Κλείσαμε ήδη 3 χρόνια ως δημοτική αρχή Μαλεβιζίου. Όπως γνωρίζετε, παραλάβαμε τον μεγάλο Καλλικρατικό δήμο του Μαλεβιζίου με τεράστια ελλείμματα σε όλους του τομείς. Δουλέψαμε σκληρά σε όλα τα επίπεδα και θέσαμε προτεραιότητες. Εξορθολογήσαμε τα οικονομικά μας. Κάναμε εκτεταμένη κοινωνική πολιτική.

Αγωνιστήκαμε σκληρά για τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, τις υποδομές μας, τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς, το περιβάλλον, την καθαριότητα, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την πολεοδομική οργάνωση, την καθημερινότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, για κάθε τι που απασχολεί τον κάτοικο και τον επισκέπτη του Μαλεβιζίου. Και φέραμε αποτελέσματα. Αποτελέσματα μέσα στη χειρότερη κρίση και τα μνημόνια που βιώνει η Ελληνική πολιτεία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριολεκτικά στραγγαλίστηκε οικονομικά. Μας μετέφεραν ένα σωρό αρμοδιότητες, ενώ παράλληλα μας έκοψαν οικονομικούς πόρους.

Εμείς όμως στο δήμο Μαλεβιζίου, καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι.

Εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα, έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ξεπεράσαμε σε απορροφητικότητα πολλούς μεγαλύτερους δήμους. Με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου μας, χρηματοδοτήσαμε και χρηματοδοτούμε με ίδιους πόρους δεκάδες έργα σε ολόκληρο το δήμο.

Όλα αυτά τα χρόνια όπως ξέρετε πολύ καλά, το Μαλεβίζι ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο. Παραμένει εργοτάξιο κι έτσι και θα συνεχίσει να είναι. Κι όπως ένας εργάτης που δουλεύει σκληρά και συνετά όλη την ημέρα και το βράδυ σταματά για να απολαύσει τα αποτελέσματα του κόπου του, έτσι κι εμείς τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της θητείας μας, στεκόμαστε μπροστά στους δημότες μας, τους κοιτάμε με ειλικρίνεια στα μάτια και περιμένουμε την κρίση τους.

Φίλες και φίλοι, να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος και αντιλαμβάνεται και κρίνει και αναγνωρίζει και το σπουδαιότερο, ανταμείβει!

Βέβαια, παρά την τιτάνια προσπάθεια στο Μαλεβίζι, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ελλείμματα τα οποία δεν ήταν δυνατόν να καλυφτούν στο διάστημα των 3 ετών, ειδικά με τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες συνθήκες – οικονομικές και άλλες – που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Θέσαμε γερές βάσεις, μπήκαμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, όμως για να κάνουμε το Μαλεβίζι αυτό που υποσχεθήκαμε, «μοντέλο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα», χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά. Και στη νέα αυτή προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς!

Σήμερα, εδώ στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ που μας φιλοξενεί και ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Τσαγκαράκη γι’ αυτό, βρίσκεται ο βασικός κορμός των υποψηφίων μας, μαζί με νέους, δραστήριους και πολίτες πρόθυμους να προσφέρουν στον τόπο. Και σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή. Με δυναμισμό και πίστη στο κοινό στόχο. Με όραμα, ιδέες και προτάσεις για το μέλλον του δήμου μας. Με προσανατολισμό σε αυτό που καλούμαστε να κάνουμε: Να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την προσπάθεια.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες και όλοι σας, θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να ολοκληρώσουμε το έργο μας κι μπορώ να στηριχθώ επάνω σας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω με σιγουριά τούτο: Μην σας ξεγελάει το υποτιθέμενο «χαλαρό» τοπίο που τείνει να διαμορφωθεί στο δήμο μας. Μην επαναπαύεστε θεωρώντας «αδύναμες» τις άλλες υποψηφιότητες. Η κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι απρόβλεπτη και αρκεί μια λάθος κίνηση, για να αντιστρέψει το κλίμα. Γνωρίζουμε τους διεκδικητές του δήμου, γνωρίζουμε τη δυναμική τους και τους πολιτικούς φορείς που τους υποστηρίζουν και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Μην επαναπαυτείτε ούτε λεπτό. Συνεχίστε να βρίσκεστε σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο, ενημερώστε τον για το έργο μας, ενισχύστε με τις ενέργειές σας το κοινό μας όραμα και να είστε σίγουροι, ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Να είστε καλά, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και σε ό,τι χρειαστείτε θα είμαι δίπλα σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook