Συνέντευξη τύπου έδωσαν, σήμερα Τετάρτη 19 Μάρτη , οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ , για το ζήτημα της ανεργίας. Στην εισηγητική ομιλία του , ο Χριστοφοράκης Γιάννης , στέλεχος της ΚΝΕ τόνισε: 
« Λέμε στον νέο άνεργο να μην απογοητεύεσαι, να μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν, να σε εκβιάζουν. Για την ανεργία δεν φταίνε οι άνεργοι.
Την ανεργία, όπως και την κρίση τη γεννά το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα όπου όλα λειτουργούν για τα κέρδη των λίγων:
• Γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν τις μικρότερες
• Γιατί ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των επιχειρήσεων γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργατών που παράγουν τον πλούτο, επειδή λειτουργούν για το κέρδος των καπιταλιστών. Όσο αυξάνει η παραγωγικότητα, δηλαδή αυτά που παράγει ο εργάτης στο χρόνο που δουλεύει, αντί να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και να αυξηθούν οι μισθοί, συμβαίνει το αντίθετο.
Αξιοποιούν την ανεργία για να σε εκβιάσουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι να παραιτηθούν από κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή. Για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απλωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Η συγκυβέρνηση τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας δίνουν «εξετάσεις» στο κεφάλαιο. Παίρνουν συνέχεια μέτρα, με βάση την πολιτική της ΕΕ, για να ενισχύσουν την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Σπρώχνουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μειώνουν διαρκώς τους μισθούς, καταργούν τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις. Δημιουργούν στρατιές ανέργων, απελευθερώνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις.
Με τα προγράμματα «απασχόλησης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση ουσιαστικά ανακυκλώνουν την ανεργία. Ακόμα και το επίσημο ποσοστό του 27,5% το αποδεικνύει, που αν το κοιτάξουμε στους νέους ξεπερνάει το ένας στους δύο. 
Η ΚΝΕ σε καλεί να πάρεις θέση, να συμβάλλεις και εσύ:
Στη συγκρότηση πυρήνων αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, γειτονιά.
Να γίνουν οι τόποι δουλειάς, οι γειτονιές κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας
Να ακουστεί παντού το σύνθημα Ένας για όλους και όλοι για έναν
Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και να επιβάλουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
 Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για το Πασχα
 Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία
 Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις
 Κανένα σπίτι ανέργου να μη βγει σε πλειστηριασμό, να παγώσουν τα δάνεια
 Σε κανένα σπίτι να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο
 Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών
Σε καλούμε σε συστράτευση-συμπόρευση με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ!
Τωρα στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές μετατρέποντας το θυμός μας σε ψήφο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και καταδίκης αυτών που ευθύνονται, για όσα ζουν οι άνεργοι και ο λαός.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στις περιφερειακές –δημοτικές εκλογές.
Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη.\”
Καλούμε όλους τους νέους άνεργους, τους νέους εργαζόμενους στη συγκέντρωση της ΚΝΕ για την ανεργία αύριο 20/3/2014 ώρα 18.30 στα Λιοντάρια!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook