Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο πραγματοποίησε το πρωί το ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση παρεβρέθηκε, το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» , Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος παραχώρησε την παρακάτω δήλωση:
«Καμία αυταπάτη, δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σχετικά με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας , που υλοποιείται και στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας μέσω της σημερινής έναρξης λειτουργίας του ΠΕΔΥ. Αφού έβαλε λουκέτο για ένα μήνα στον οργανισμό , αφού έκλεισε 330 σταθμούς πανελλαδικά , αφού άφησε κυριολεκτικά στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους , έρχεται τώρα να μας πει, ότι αυτά γίνονται στα πλαίσια αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμούτου συστήματος υγείας.
Τα μέτρα αυτά που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που επιτάσσει η ΕΕ, υλοποιούνται ήδη και στις υπόλοιπες χώρες. Λένε ψέματα οτι τα μέτρα παίρνονται για να πλήξουν τις σπατάλες. Σπατάλη είναι να βρίσκεις γιατρό όταν τον χρειάζεσαι, φάρμακα και εξετάσεις χωρίς να πληρώνεις; 
 Με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση στην ΠΦΥ , οδηγούν τις μονάδες Υγείας στην εμπορευματοποίηση και στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ο ΠΕΔΥ θα λειτουργεί όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση υγείας στα πλαίσια του ανταγωνισμού , για το μοίρασμα των μεριδίων της Υγείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους , τους φτωχούς αγρότες , τους αυτοαπασχολούμενους , αλλά και το ίδιο το πρωσοπικό , τους γιατρούς και τους υγειονομικούς να παλέψουν ώστε να βάλλουν φραγμό στα σχέδια τους. Να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την στηρίζουν. Να γίνει κριτήριο ψήφου , στις επερχόμενες εκλογές στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές , της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook