Έντονη ήταν η παρουσία της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά στο 2ο συνέδριο \”FootbALLabout\”.
Η σχετική ενημέρωση:
Δυναμικό παρών έδωσε αντιπροσωπεία του ΑΟ Χανιά στο 2ο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μιχάλης Μαλαξιανάκης,Κώστας Τσουβαλάς και Δημήτρης Σχετάκης παρακολούθησαν το συνέδριο ενώ την έκθεση αλλά και την 2η μέρα του συνεδρίου θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Νίκος Κατσιγιάννης.
Πριν τις θεματικές ενότητες μίλησε ο πρόεδρος της SuperLeague κ. Γιάννης Μώραλης. Τα σημεία στα οποία στάθηκε στην αρχή της ομιλίας του ήταν οι στόχοι και τα επιτεύγματα από πέρυσι μέχρι σήμερα.
Σε αυτά ανήκουν:
Η οικονομική σταθερότητα των ομάδων.
Η μείωση της  βίας έτσι ώστε η περσυνή χρονιά να αποτελέσει συνέχεια και όχι εξαίρεση.
Η οριστικοποίηση εμπορικών συμφωνίών, οι οποίες εξασφαλίζουν τη λειτουργία του συνεταιρισμού για τα επόμενα χρόνια, όπως η επέκταση του τηλεοπτικού  συμβολαίου με την FORTHNET/NOVA μέχρι το 2017.
Η βελτίωση των γηπέδων (συγκεκριμένα μίλησε για δυο γήπεδα που είχαν πρόβλημα) και η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος το οποίο μπορεί να μην είναι ανταγωνιστικό στην κορυφή όμως με έντονο ανταγωνισμό για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, είτε αυτές αφορούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ή την αποφυγή του υποβιβασμού.
Επίσης τόνισε το γεγονός ότι παρακολουθούμε  ένα πρωτάθλημα με περισσότερα γκολ, περισσότερες ανατροπές και πιο ενδιαφέροντες αγώνες συγκριτικά με πέρσι.
Φυσικά ο πρόεδρος της SuperLeague κ. Γιάννης Μώραλης μίλησε και για τα αρνητικά στοιχεία που σαφώς υπάρχουν, χαρακτηριστικά ανέφερε «Υπάρχουν σίγουρα και αρκετά πράγματα που δεν μπορέσαμε να βελτιώσουμε είτε από αδυναμίες δικές μας, είτε γιατί για να αλλάξουν λανθασμένες δομές, νοοτροπίες  και συμπεριφορές χρειάζεται σίγουρα η διάθεση, που είναι αναγκαία, αλλά απαιτούνται και γνώση, χρόνος, υπομονή, επιμονή και το κυριότερο συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Σε αυτά νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε, εντός και εκτός εισαγωγικών, όλοι.
Όταν μιλάω για όλους, εννοώ όλους.»
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου απεύθυναν χαιρετισμούς εκτός από τον πρόεδρο της Super League κ. Γιάννη Μώραλη ο  Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος της EPFL και πρόεδρος της LFP κ. Frederic Thiriez καθώς και η Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας & Περιεχομένου της Forthnet κα. Κατερίνα Κασκανιώτη.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκε το παρόν και το μέλλον των ποδοσφαιρικών λιγκών και διοργανώσεων, επιχειρηματικές στρατηγικές, μοντέλα οργάνωσης και προτάσεις για τη βιωσιμότητα και επιχειρηματική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Στην συγκεκριμένη ενότητα περιγράφηκαν οι καθοριστικοί παράγοντες «κλειδιά», τα στοιχεία και οι έννοιες που πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την επιτυχία ενός πρωταθλήματος και των συλλόγων που συμμετέχουν, διερευνήθηκαν οι νέες πηγές εσόδων και συγκεκριμένοι τρόποι αξιοποίησης των νέων ευκαιριών που υπάρχουν για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες και αναλύθηκαν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα διαφοροποιήσουν το ποδόσφαιρο στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αθλητικής βιομηχανίας. Επιπλέον, αναζητήθηκαν στρατηγικές και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου ενώ αναζητήθηκαν στρατηγικές και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων φήμης του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος της πολωνικής λίγκας Boguslaw Biszof στην ομιλία του τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή εκμεταλλεύθηκε τα γήπεδα του euro 2012 (οι 13 από τις 16 ομάδες έχουν νέα στάδια) ενώ αναφέρθηκε και στο τρίπτυχο, αθλητικό-επιχειρηματικό-εικόνας, που βασίστηκε το πρωτάθλημα της Πολωνίας με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι χορηγικές συμβάσεις κατά 23%.
Ο γενικός γραμματέας της Πρέμιερ Λιγκ Nic Coward ανέφερε ότι τα τελευταία 22 χρόνια υπάρχει σταθερό μοντέλο διοίκησης, o βασικός άξονας της επιτυχίας του πρωταθλήματος βασίζεται στην συνεργασία μεταξύ των ομάδων, ενώ τόνισε ότι η Πρέμιερ Λιγκ έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια 340 εκατομμύρια στερλίνες σε γήπεδα και εγκαταστάσεις ακαδημιών. Τέλος, όσο αφορά τους συνεργάτες των ομάδων είπε ότι: «Δεν κρατάμε τους κακούς μακριά μας αλλά τους καλούς κοντά μας».
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της EPFL & Διευθυντής της Eredivisie CV Frank Rutten ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει το δικό του κανάλι μετάδοσης των αγώνων ενώ για τους τηλεθεατές είπε ότι «είναι δυνητικοί θεατές και πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά και γι’ αυτούς». Επίσης, ανέφερε ότι τα προβλήματα των συλλόγων θα πρέπει να λύνονται μεταξύ των ομάδων και όχι δημοσίως.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής Λίγκας Claudius Schafer αναφέρθηκε στη συμμετοχή μόλις δέκα ομάδων στο πρωτάθλημα προκειμένου να παραμείνει ελκυστικό αλλά και στο γεγονός ότι η αγορά της Ελβετίας είναι μικρή με αποτέλεσμα τα έσοδα των ομάδων να προέρχονται κυρίως από τα εισιτήρια (40%).
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπουντεσλίγκα Christian Seifert θεωρεί ότι η επιτυχία στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο είναι οικονομική και αγωνιστική. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ομάδες μπορεί να είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους αλλά έχουν κοινό στόχο, ενώ αναφέρθηκε και στις ευρωπαϊκές λίγκες λέγοντας πως οι ομάδες μπορεί να σκέφτονται την επόμενη αγωνιστική αλλά οι λίγκες πρέπει να σκέφτονται τα επόμενα δέκα χρόνια.
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook