Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε κατοικία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να συλλάβουν ένα καταζητούμενο ισλαμιστή της Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. 

Υποστηρικτές της Χαμάς περιέφεραν τρία πτώματα στους δρόμους της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος συμμετέχει στις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. 

Η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και αντιτίθεται στις διαπραγματεύσεις. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του επέδραμαν σε μια κατοικία σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τζενίν, όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μαχητικό μέλος της Χαμάς, τον Χάμζα Αμπού Αλχίτζα, αφού ο τελευταίος άνοιξε πυρ εναντίον τους. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από τις σφαίρες του, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. 

Οι τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές που πετούσαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά την επιδρομή τους για να συλλάβουν τον 24χρονο Αμπού Αλχίτζα, ύποπτο για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, δήλωσε ο στρατός. 

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας όπου ο Αμπού Αλχίτζα προσπάθησε να κρυφτεί, είπε ότι οι στρατιώτες έφθασαν γυρω στις 2 π.μ..
"Για περίπου μισή ώρα έπεφταν πυροβολισμοί στο σπίτι και μετά ήρθαν οι στρατιώτες και μας διέταξαν να φύγουμε και αυτό κάναμε", αφηγήθηκε ο 67χρονος Αζμί Χουσνίγια. 

Ο Χουσνίγια είπε πως είδε τον Αμπού Αλχίτζα να πηδάει από ένα παράθυρο προσπαθώντας να διαφύγει. Το σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές κατά την επιδρομή και δύο από τους γιους του Χουσνίγια τραυματίσθηκαν από πυροβολισμούς. 

Η μάχη ήταν από τις χειρότερες που έχουν γίνει στην Τζενίν μετά την ισραηλινή επιδρομή του 2002 στην περιοχή και υπογραμμίζει την αύξηση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, τρεις ημέρες αφού στρατιώτες σκότωσαν ένα νεαρό Παλαιστίνιο αλλού στη Δυτική Όχθη. 

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πριν από το σημερινό επεισόδιο πως οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 57 Παλαιστινίους και έχουν τραυματίσει σχεδόν 900 από τον περασμένο Ιούλιο που επαναλήφθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

newpost.gr