Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του σε ηλικία 49 ετών ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος υπέστη χθες ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, όπως μεταδίδουν ο Φιλελεύθερος της Κύπρου και το Sigmalive.

Η είδηση του θανάτου του Τάσου Μητσόπουλου σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη την Κύπρο. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν η οικογένεια του, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, συνεργάτες, φίλοι, Αρχηγοί και Εκπρόσωποι κομμάτων. 

Το χρονικό 

Ο κ. Μητσόπουλος βρέθηκε λιπόθυμος στο γραφείο του χθες από την γραμματέα του και αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαγνώστηκε ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. 

Συνεπεία της εγκεφαλικής αιμορραγίας, ο υπουργός υπέστη ακολούθως καρδιακό επεισόδιο. Λαμβάνοντας υπόψιν τηνκρισιμότητα της κατάστασης του κ. Μητσόπουλου, μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Έλληνας νευροχειρούργος Αλέξανδρος Ανδρέου από την Αθήνα και δύο γιατροί από το Ισραήλ.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ομάδας γιατρών από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, ο Τάσος Μητσόπουλος υπέκυψε στις 13:30 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1965. Ήταν έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη και έχει δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Άρη. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο υπηρέτησε σε διάφορα πόστα. Ήταν γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 εκτελούσε χρέη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στην Κύπρο διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Διετέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου. Για 22 έτη (1978-2000) ήταν μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τετραετία 1989-1993, τετραετία κατά την οποία ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Επίσς, διετέλεσε διευθυντής γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη διετία 1993-1995 και για την οκταετία 1999-2008, του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Για 9 χρόνια ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1999-2008, ενώ ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗΣΥ και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Τέλος, ο κ. Μητσόπουλος διετέλεσε υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Από τις 12 Μαρτίου 2014 εκτελούσε χρέη Υπουργού Άμυνας. 

newpost.gr