Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Φαιστού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Το πρωί, προηγήθηκαν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες, Αγίου Γεωργίου στη Πόμπια, καθώς και Αγίου Γεωργίου στο Ζαρό.

Η Επίσημη Δοξολογία στον Άγιο Τίτο πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου. Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Αυγενάκης Λευτέρης και κ. Μαριάς Επαμεινώνδας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού κκ. Μανιαδάκης, Πρωτογεράκης, Φασομυτάκης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον εορτασμό συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το Σώμα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιδρύματα, Σχολεία, Τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι.

Ακολούθησε, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, στη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρέλαση, στην κεντρική λεωφόρο Τυμπακίου.

Αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, το Δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Δουλγεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης, καθώς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών κ. Πετράκη. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού, εκ μέρους του Δήμου παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ρομπογιαννάκης, ενώ στην Πόμπια, το Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Κουλεντάκης.

Στο μήνυμα της με αφορμή την ημέρα της εθνικής επετείου, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη τόνισε: «Την σημερινή ημέρα εορτάζουμε την επέτειο της Επανάστασης ενάντια, στον κατακτητή όπου οι Έλληνες, ξεσηκώθηκαν για την Ελευθερία, έχοντας ως βασικό όπλο τη δύναμη και τη δίψα για απελευθέρωση. Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, στην πολύχρονη διαδρομή του Ελληνισμού, που πέρασε πολλές εντάσεις, αλλά ποτέ δεν έκαμψε το φρόνιμα των Ελλήνων. Έχουμε λοιπόν χρέος να συνεχίσουμε την πορεία μας, τώρα που η πατρίδα μας βιώνει δύσκολες ώρες και να φανούμε αντάξιοι των Ηρώων του ΄21, που αγωνίστηκαν με σθένος για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Τους οφείλουμε πολλά, έχοντας φωτεινό παράδειγμα τους αγώνες τους. Μονάχα ενωμένοι, θα μπορέσουμε, με αισιοδοξία, να προσπεράσουμε τα εμπόδια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook