Από το Σάββατο 29 έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου θα γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δέρματος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με τη στήριξη του Ιατρικού συλλόγου.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης του μελανώματος “Μελάμπους”.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη, στο γενικότερο πλαίσιο παρόμοιων δράσεων στον τομέα της πρόληψης έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 2.500 συνάνθρωποί μας.

Σε ότι αφορά την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης είπε χαρακτηριστικά:

“Δεχθήκαμε το αίτημα με χαρά. Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου θα διατεθούν εθελοντικά. Γιατροί και νοσηλευτές θα δώσουν το παρόν στην προσπάθεια.”

Συγκεκριμένα, Σάββατο και Κυριακή ομάδες γιατρών από τις 09:00-16:00 και τη Δευτέρα από 09:00-14:00 θα δέχονται κόσμο για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ελιές, σπίλους ή ογκίδια στο δέρμα και μελανώματα που χρίζουν περαιτέρω αξιολόγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τηλ επικοινωνίας: Κοινωνική υπηρεσία Δήμου Χανίων / 28210341696-697 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στα πλαίσια των δράσεων, το Σάββατο 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για το μελάνωμα με τίτλο: “ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΦΙΛΟ ΜΟΥ” στη μνήμη της Χριστίνας Ψυλλάκη, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook