Η προώθηση κοινών δράσεων Ελλάδας και Γαλλίας στον τουρισμό συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Παρίσι. Οι δύο χώρες επιθυμούν να αξιοποιήσουν ώστε να προωθηθούν σε αγορές όπως αυτές Κίνας, ΗΠΑ και Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού βάσει των επίσημων στοιχείων των εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από τηνΓαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1,15 εκατ. άτομα) ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO (φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.

Η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Κριστιάν Μαντί, γενικό διευθυντή του ΑΤOUT FRANCE (φορέας αντίστοιχος του ΕΟΤ). Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε ότι:

α) ο ATOUT θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών-ιδιωτικού τομέα-κράτους και

β) θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή-οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.

Επίσης συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας - και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς -, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.

Για τα θέματα αυτά, όπως και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο ομάδα εργασίας από την Γαλλία και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού.

Το απόγευμα, η κ. Κεφαλογιάννη έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια της Ουνέσκο, Ιρίνα Μπόκοβα, με την οποία σκοπεύει, μεταξύ άλλων, να συζητήσει για την οργάνωση, το ερχόμενο φθινόπωρο, με τη συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο στην Αθήνα, ενός συνεδρίου για το τρίπτυχο: «Πολιτισμός- Τουρισμός- Ανάπτυξη».

«Θέλουμε ιδιαίτερα, να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες στον τομέα. Ο πολιτισμός είναι από τα μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Πέρα από τα μνημεία, έχουμε και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, όπως η γαστρονομία μας και η μεσογειακή διατροφή, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες προβολής του ελληνικού τουρισμού» τόνισε η υπουργός.

Το βράδυ η υπουργός τουρισμού πρόκειται να παραβρεθεί στη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Η συναυλία που θα δοθεί στην παρισινή αίθουσα «Αλάμπρα» οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

«Με εκδηλώσεις σαν αυτή της συναυλίας της Πρωτοψάλτη, θέλουμε να δείξουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας, τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, την Ελλάδα του σήμερα, που προσπαθεί, που δημιουργεί που στέκεται στα πόδια της» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπουργός. «Στόχος μας είναι δείξουμε μια δυναμική επιστροφή, ένα δυναμικό "coming back" της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές» πρόσθεσε.

newpost.gr