Με ένα κείμενο που περισσότερο περιπλέκει παρά ξεδιαλύνει την υπόθεση «απαγωγής» άγνωστου άνδρα από την πλατεία Εξαρχείων και μπροστά στα μάτια θαμώνων των κέντρων διασκέδασης, μια ομάδα «συντρόφων του αναρχικού χώρου» αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το κείμενο είναι ανυπόγραφο και ο συντάκτης δεν εξηγεί αν όντως υπήρξε περιστατικό απαγωγής, ποιος απήχθη και ακριβώς για ποιον λόγο.

Όλα αυτά την ώρα που και η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει το γεγονός που καταγγέλλεται από αυτόπτες μάρτυρες: ότι μια ομάδα 25-30 ατόμων πέρασε μέσα από την κατάμεστη πλατεία με σηκωμένα όπλα και απήγαγε ένα άτομο, στο οποίο έβαλε κουκούλα».

Όπως αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, «Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων». 

Στο κείμενο γίνεται λόγος και για «βαρύ οπλισμό» που χρησιμοποιήθηκε για την προστασία διαφυγής της ομάδας:

«Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους».

Το ανυπόγραφο κείμενο καταλήγει: «Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους».

newpost.gr