Στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2014 η Τελική Τεχνική Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ.

Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης κήρυξε η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Λιονή. Εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η οποία ως επικεφαλής εταίρος του έργου διοργάνωσε τη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης οι εταίροι: Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου και Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Τροόδους (Κύπρου).

Το έργο ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ είναι προσανατολισμένο στον γαστρονομικό τουρισμό, δυναμικό και διακριτό τμήμα του πολιτιστικού τουρισμού. Αυτός ο πολλά υποσχόμενος τουριστικός πυλώνας μπορεί να αναζωογονήσει σημαντικά τις περιοχές της υπαίθρου εξασφαλίζοντας επισκέπτες όλο το χρόνο. Βασικός στόχος του έργου είναι η Κρήτη και η Κύπρος να εδραιωθούν ως γαστρονομικοί προορισμοί υψηλού επιπέδου και να παραμείνουν στο προσκήνιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς, προωθώντας ταυτόχρονα τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα.

Οι εταίροι του έργου ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργυρούπολης κος Στέλιος Μανούσακας πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου. Το Κέντρο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο Μανουσάκη στον παραδοσιακό οικισμό της Αργυρούπολης Ρεθύμνου, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ρεθύμνου στην Περιφέρεια Κρήτης ειδικά για τις ανάγκες του έργου ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ.

Η 2η μέρα της συνάντησης περιελάμβανε επίσκεψη σε αξιοθέατα καθώς και σε χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας του νομού Ρεθύμνου που σχετίζονται με τον γαστρονομικό τουρισμό.

Οι ημερομηνίες της συνάντησης επιλέχθηκαν έτσι ώστε όλοι οι εταίροι να έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και στα εγκαίνια του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την επόμενη μέρα, Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης η υπεύθυνη έργου κα Ευαγγελία Βροντάκη και ο οικονομικός υπεύθυνος κος Γιώργος Νικολουδάκης, από το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας η κα Ασπασία Σταυρουλάκη και η κα Ηρώ Σταυρακάκη, από το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου ο κος Νίκος Μηλιαράκης και η κα Στέλλα Αστυρακάκη και από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Τροόδους ο κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και η κα Άντρι Παπαδοπούλου.

Το έργο ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013”, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και εθνικών πόρων της Ελλάδας και της Κύπρου κατά 20%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook