Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα νέα αντικείμενα – μυστήριο βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου γίνονται οι έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Τα αντικείμενα έχουν εντοπιστεί 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το σημείο όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη το μοιραίο Boeing με τους 239 επιβαίνοντες και έχουν μήκος από 2 έως 15 μέτρα.
Σύμφωνα με την ταϊλανδέζικη εφημερίδα The Nation, τα 300 αντικείμενα εντοπίστηκαν από τους δορυφόρους στις 24 Μαρτίου.

Η επιβεβαίωση


Την ανακάλυψη επιβεβαίωσε και η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).

"Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο Άνοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία.

Τα αντικείμενα είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με την ταϊλανδική υπηρεσία.

Χθες οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει 122 αντικείμενα σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Δυο μέρες προθεσμία για να βρεθεί το "μαύρο" κουτί


Φόβους πως τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο "μαύρο" κουτί του μοιραίου αεροπλάνου θα σβηστούν αν αυτό δεν εντοπιστεί άμεσα εκφράζουν Αμερικανοί ειδικοί.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το αμερικανικό ειδικό ραντάρ που θα ψάξει στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού για το "μαύρο" κουτί του Boeing πρόκειται να φτάσει εκεί στις 5 Απριλίου, 28 μέρες μετά τη συντριβή και μόλις δυο μέρες πριν τελειώσει η μπαταρία που στέλνει σήμα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπάρυ, ειδικό αεροπλοΐας από το πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ, το σύστημα του "μαύρου" κουτιού θα συνεχίσει να στέλνει σήμα εντοπισμού για άλλες 10 μέρες αφού τελειώσουν οι μπαταρίες, αλλά μετά θα είναι πιο αδύναμο και άρα ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί. Και πρόσθεσε πως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να βρεθεί το "μαύρο" κουτί.

"Έσπασε" τη σιωπή του ο γιος του κυβερνήτη του Boeing


Την ώρα που τα σενάρια επιμένουν ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ ευθύνεται για τη συντριβή του Boeing, ο γιος του αποφάσισε να "σπάσει" τη σιωπή του για να υπερασπιστεί τη μνήμη του πατέρα του.

Ο Αχμάντ Σεθ Σαχ αρνήθηκε πως ο πατέρας του συνέτριψε το αεροπλάνο και οδήγησε στο θάνατο 238 επιβαίνοντες. Ο 26χρονος Σεθ, ο μικρότερος γιος του 52χρονου κυβερνήτη, τόνισε πως η οικογένειά του θέλει απτά στοιχεία για να πειστεί για το θάνατο των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης.

"Έχω διαβάσει τα πάντα αλλά αγνοώ κάθε εικασία. Μπορεί να μην ήμασταν τόσο κοντά γιατί ταξίδευε συνεχώς αλλά τον καταλάβαινα", δήλωσε ο νεαρός στην εφημερίδα New Strait Times της Μαλαισίας.

Η δήλωση του γιου του πιλότου έρχεται μια μέρα αφού φίλος του 52χρονου κυβερνήτη δήλωσε πως δεν ήταν σε διανοητική κατάσταση να πετάξει γιατί η γυναίκα του, με την οποία ήταν σε διάσταση, είχε αποφασίσει να φύγει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά τους.

Stop στις έρευνες από τον καιρό


Οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing σταμάτησαν ξανά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, όπου επικρατεί παγετός και μηδενική ορατότητα

Έξι στρατιωτικά αεροπλάνα από την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και άλλα έξι πολιτικά επρόκειτο να σαρώσουν την περιοχή των ερευνών, 78.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, για συντρίμμια πριν εκδοθεί... απαγορευτικό.
Στην περιοχή βρίσκονται επίσης πλοία από την Αυστραλία και την Κίνα.

newsbeast.gr