Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο, (ΦΕΚ 674Β- 18.03.2014), που καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων φυσικού αερίου.

Για σημαντικό βήμα ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελλάδα μιλά η ΔΕΠΑ, προσθέτοντας ότι ήδη λειτουργούν στη χώρα πέντε πρατήρια για τον εφοδιασμό οχημάτων με φυσικό αέριο. Το δίκτυο αναπτύσσεται με την εμπορική ονομασία FISIKON και υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ειδικότερα, η ΔΕΠΑ λειτουργεί ήδη δύο σταθμούς ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης στην Αθήνα, από τους οποίους ανεφοδιάζονται και τα λεωφορεία φυσικού αερίου ενώ, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, η εταιρία έχει θέσει σε λειτουργία τρία ακόμα πρατήρια: δύο στην Αθήνα, και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Το δίκτυο αναπτύσσεται με την εμπορική ονομασία FISIKON και υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξή του στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ΔΕΠΑ επισημαίνει ότι η Υπουργική Απόφαση αποτελεί ένα από τα σημαντικά βήματα ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην Ελλάδα, καθώς ρυθμίζει το πλαίσιο για τη δημιουργία της τεχνικής υποδομής των πρατηρίων φυσικού αερίου, συντελεί στη διαφοροποίηση των πρατηρίων φυσικού αερίου CNG (Compressed Natural Gas) από τα πρατήρια των άλλων καυσίμων και συγχρόνως εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

in.gr