Πραγματοποιήθηκε χθες, συνάντηση κλιμακίου της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Λυγερό, με το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α’ βάθμια εκπαίδευση και γενικότερα η δημόσια παιδεία με την υποχρηματοδότηση (μείωση κατά 60%), τις ελλείψεις προσωπικού, την αξιολόγηση καθώς και για τα ιδιαίτερα προβλήματα στο δήμο Ηρακλείου:

• Τα νηπιαγωγεία με μεγάλη έλλειψη στέγης και στα υπάρχοντα το μεγάλο πρόβλημα των αύλειων χώρων

• Τα δημοτικά που σε μεγάλο βαθμό δεν πληρούν τους όρους (γυμναστική στους δρόμους).

• την αδυναμία προμήθειας στοιχειωδών υλικών εκπαίδευσης, ελέγχων, επισκευών και συντήρησης των υποδομών.

Από τη μεριά της δημοτικής κίνησης, τονίσθηκε ότι η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν αξιακές στοχεύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι λειτουργοί. Απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια, δημοκρατικούς νόμους για τη λειτουργία, κρίση και εξέλιξη τους. Χωρίς την συμμετοχή και στήριξη τους καμιά μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή.

Τέλος τονίσθηκε ότι το «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» θα σταθεί στο πλευρό του κλάδου και θα στηρίξει όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook