Πήγε σε κακή κατάσταση στις Σέρρες ο Αλβανός βαρυποινίτης και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί».

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών περιγράφουν λεπτομερώς τις τελευταίες ώρες του πριν βρεθεί νεκρός.

Όπως λέει στο ραδιόφωνο του ALPHA ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, ο Ιλία Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του χθες το βράδυ.

Ο Ιλία Καρέλι, την Τρίτη σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο σε ειδικό κελί.

Ο Χάρης Κονσολίδης λέει ότι η φυλακή Νιγρίτας ειδοποιήθηκε γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι ότι ο Καρέλι είναι καθ’ οδόν.

Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση επειδή πρόκειται για μία φυλακή που υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. «Απορήσαμε που τον έστειλαν σε μας, γιατί υπολειτουργούμε ως φυλακή, δεν έχουμε προσωπικό. Κακώς τον έστειλαν. Θα έπρεπε να τον κρατήσουν στο Μεταγωγών, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα», αναφέρει ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών.

Και συνεχίζει την περιγραφή του λέγοντας πως αμέσως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι άρχισαν να διαμορφώνουν ένα κελί για να μείνει εκείνος. «Διαμορφώσαμε ένα ειδικό κελί για τη δική του και τη δική μας ασφάλεια. Προσαρμόσαμε ένα κελί που χρησιμοποιούσαμε για τους αδειούχους, βάλαμε κάμερες μέσα έπειτα από εισαγγελική διαταγή, προσθέσαμε και κάγκελα, ενώ αφαιρέσαμε κάποια άλλα που ίσως ήταν επικίνδυνα. Το φτιάξαμε μέσα σε 4 ώρες».

Και επισημαίνει: «Έχουμε στείλει όλο το υλικό από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή της παραλαβής μέχρι το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, ο Καρέλι δεν ήρθε σε επαφή με υπάλληλο ή κρατούμενο». Δήλωσε μάλιστα πως όταν έφτασε ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα και τον τράβηξαν φωτογραφίες. Ωστόσο εκείνος δεν παραπονέθηκε για πόνους ενώ το μόνο που είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο εισαγγελέας και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί». Λίγο μετά ο Καρέλι έφαγε βραδινό μέσα στο κελί του, στις 19.15, την ίδια ώρα με όλους τους κρατουμένους.

Στη συνέχεια γδύθηκε και ξάπλωσε. Φαινόταν από τις κάμερες να μη μπορεί να βολευτεί και έτσι ξανασηκώθηκε, ενώ μετά έπεσε πάλι στο κρεβάτι. Εκεί τον βρήκαν λίγο αργότερα νεκρό.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.

newsbeast.gr