Είναι ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, με σπουδές στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το διδακτορικό του στις Πολιτικές Ασφάλειας.

Μέχρι και το 2008 υπήρξε Ανώτατος Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, όπου είχε σπουδάσει στη Σχολή Αξιωματικών και τη Σχολή Επιτελών Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, όπου όμως παραιτήθηκε για να ακολουθήσει την Ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και να εργασθεί παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αστυνομικού συνδικαλισμού και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου καθώς και αντιπρόσωπος των αξιωματικών Κρήτης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, ενώ του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις και παράσημα.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών εγκληματολογία στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και ως επισκέπτης καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών μελετών του πανεπιστημίου της Σεβίλλης, ενώ διετέλεσε και Σύμβουλος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, μετανάστευσης και Schengen.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 6 βιβλία – μονογραφίες, αρκετές μελέτες και δεκάδες επιστημονικά και άλλα άρθρα με θεματολογία Ανθρώπινα δικαιώματα, μετανάστευση, οικονομία, πολιτικές ασφάλειας, εγκληματικότητα και αντεγκληματική πολιτική, ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο το 2012 και από το 2013 είναι γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Χριστίνα Βαρδουλάκη και έχουν δύο κόρες, ενώ από το 2010, είναι μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook