Οξύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική σύγκρουση γύρω από το πολυνομοσχέδιο σκούπα, που συζητείται το σαββατοκύριακο στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας του κόμματος το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις: Το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα, με αφορμή την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και την Τρίτη το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Aθήνα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η πρόσκληση που απηύθυνε εδώ και μέρες ο κ. Τσίπρας προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και η Κουμουνδούρου αναμένει με ενδιαφέρον εάν θα υπάρξουν νέες ρωγμές στο κυβερνητικό μπλοκ, από την ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Ο κ. Τσίπρας έδωσε χθες ένα σαφές δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το πολυνομοσχέδιο. Μίλησε για «νέο έγκλημα, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό», που «συντελείται εις βάρος του λαού και της πατρίδας μας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες, να διαλύσεις τις εργασιακές σχέσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους στη σύγχρονη δουλεία».
Έκανε λόγο για «βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, που δεν αίρονται από την ψήφιση νόμου» και για «κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, καταστρέφει την εγχώρια κτηνοτροφία και κηρύσσει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αυτό του φαρμακοποιού.
«Ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι – κομμάτι και παράλληλα πανηγυρίζουν. Κυβέρνηση, τρόικα, ντόπια και ξένη διαπλοκή συμφώνησαν να ξεκοκαλίσουν ότι έχει απομείνει μετά από τρία χρόνια λεηλασίας»τόνισε και προειδοποίησε ότι «αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η του Μαΐου. Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας. Το Μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα».
Διαβεβαίωσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους», και ότι «θα οδηγήσει όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η ημέρα εκείνη δεν θα αργήσει, αρκεί να πιστέψουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook