Ξεκινά το μεσημέρι του Σαββάτου η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, μετά το θρίλερ που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής. 
Μέχρι την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, αρνούνταν να υπογράψει το κείμενο, καθώς δεν είχαν υιοθετεί πλήρως τα συμφωνηθέντα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα. 
Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι αλλαγές ενσωματώθηκαν στο κείμενο, ο κ. Τσαυτάρης υπέγραψε και το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή. 
Νωρίτερα, πληροφορίες μιλούσαν για επιστολή της τρόικας προς τον κ. Χατζηδάκη, όπου του διαμήνυαν ότι εάν δεν τηρηθεί η αρχική ρύθμιση για το γάλα, τότε θα τιναχθεί στον αέρα όλη η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας. Ο υπουργός πάντως, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Παρασκευής αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιας επιστολής.
Το νομοσχέδιο των 225 σελίδων, προβλέπει τη διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος, αλλαγές στους φόρους υπεραξίες και στη φορολόγηση των ΙΧ, τις μειώσεις στα πρόστιμα της εφορίας, τον συμψηφισμό χρεών και την αύξηση του ακατάσχετους για οφειλές προς το δημόσιο, τις αλλαγές στην πώληση του γάλακτος και του ψωμιού, τις ανατροπές στους όρους λειτουργίας των φαρμακείων και πλειάδα άλλων ρυθμίσεων.
Στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζουν οι επιτροπές Οικονομικών και Εμπορίου και την Κυριακή θα εισαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μετά την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα όπου έκανε λόγο για «κακουργηματική απιστία» σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τις τράπεζες, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η πολιτική που ακολούθησε «κάηκε στα αποδυτήρια». 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook