Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη έγκυος υπάλληλος σύμφωνα με καταγγελία που έχει καταγραφεί στην ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Υπάλληλος γραφείου σε εμπορική εταιρεία κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, πως όταν η ίδια ενημέρωσε τον διευθυντή της ότι είναι έγκυος, αυτός προσπάθησε να την απολύσει.

Σύμφωνα με Το Ποντίκι, η εργαζόμενη προσήλθε κανονικά στην εργασία της την επόμενη ημέρα, γνωστοποιώντας στον διευθυντή ότι είναι παράνομη η απόλυσή της, εφόσον ήταν έγκυος.

Από εκείνη τη στιγμή ο διευθυντής άρχισε τα «καψόνια»: Απαγόρευσε στην έγκυο να χρησιμοποιεί το ασανσέρ με την πρόφαση ότι το ασανσέρ χρησιμοποιούνταν μόνο από… διευθυντές και πελάτες, ενώ την προσέβαλε καθημερινά λέγοντας πως η εγκυμοσύνη έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνισή της.

Παράλληλα, η κοπέλα αναγκάστηκε να αλλάξει γραφείο, χωρίς να υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα απαραίτητα για την εργασία της αρχεία.

Μάλιστα, ο διευθυντής έπαψε να της αναθέτει οποιαδήποτε εργασία, παρά τις επίμονες ενστάσεις της εργαζόμενης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας προσπάθησαν να συνετίσουν τον διευθυντή επισημαίνοντας πως οι πράξεις του είναι παράνομες.

nooz.gr