Παραδόθηκε στη Βουλή η περίφημη «λίστα Νικολούδη», όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. 
Στην λίστα μεταξύ των 8 δημάρχων που ελέγχονται για \”ανακρίβεια\” στη δήλωση πόθεν έσχες, συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη.
Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει άλλος αιρετός της αυτοδιοίκησης απο το νησί που να συμπεριλαμβάνεται στην συγκεκριμένη λίστα.

\"\"

Απάντηση Κουράκη για τη λίστα

\”Ουδεμία απόκλιση υπάρχει\” απαντά ο δήμαρχος Ηρακλείου μετά τη αναφορά του ονόματός του στη λίστα Νικολούδη.

Στη δήλωση που έκανε ο  κ. Κουράκης εξηγεί:

\”Δεν υπάρχει ουδεμία απόκλιση φορολογητέας ύλης και Δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Καταθέτω την παραπάνω Δήλωση για 20 χρόνια με ημερομηνία 31.12 κάθε χρόνο όποτε και λήγει το οικονομικό έτος.

Ο εντολέας μου-λογιστής αγνοώντας την αλλαγή της ημερομηνίας υποβολής, συνέχιζε να καταθέτει την Δήλωση με 31.12 ακόμη και την τελευταία φορά.

Στις Δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται όλα τα Στοιχεία με την παραπάνω ημερομηνία.

Αμέσως και μόλις διαπιστώθηκε η πεπλανημένη αντίληψη του εντολέα μου δηλ το λάθος της ημερομηνίας κατάθεσης υποβλήθηκαν διευκρινιστικές Δηλώσεις με την προβλεπόμενη ημερομηνία χωρίς καμιά απόκλιση\”.

75 δήμαρχοι στη λίστα Νικολούδη

Η λίστα παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και περιλαμβάνει όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κατέθεσαν καν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι διαπιστώθηκε πως έχουν πόθεν έσχες, όπου εντοπίστηκαν λάθη, είναι σε «δυσμενέστερη θέση» από αυτούς που δεν το κατέθεσαν καθόλου. 
Ο Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες.
Η αποκάλυψη της «λίστας Νικολούδη», μεταξύ άλλων αναδεικνύει τους δημάρχους ως «πρωταθλητές» στο «σπορ» της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων, γίνεται λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς οι δήμαρχοι με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα.

\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook