Υλικά

• 4 σουπιές φρέσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
• 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 20 γρ. τοματοπολτό
• 200 γρ. φρέσκα κουκιά
• 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 120 ml. νερό
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές και αφαιρούμε το μελάνι, κρατώντας ένα σακουλάκι για τη σάλτσα μας. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο γκριλ όπως είναι ολόκληρες και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Τις αποσύρουμε και τις κόβουμε σε μέτριες ροδέλες. Παράλληλα, σε κατσαρόλα βράζουμε τα κουκιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό).

Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον τοματοπολτό, αφήνοντας τον να «μυρίσει» και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε το μελάνι με το νερό και στραγγίζοντας το, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Σε εκείνο το σημείο, βάζουμε τα κουκιά (στραγγισμένα) και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα και προς το τέλος, διορθώνουμε αν χρειαστεί τη γεύση.