Η δεύτερη γενιά του van της Opel θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση στην οποία προστίθενται προηγμένες τεχνολογίες και κινητήρες diesel με μεγάλη ελκτική ισχύ και αναβαθμισμένη ισχύ BiTurbo.

Έτσι το Vivaro γίνεται μία ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική πρόταση σε μια κατηγορία με ετήσιες πωλήσεις περίπου 50.000 οχημάτων, όπου ήδη κατέχει πάνω από το 10% μετά από 13 χρόνια στην αγορά.

Εμφανισιακά το Vivaro γίνεται ακόμα πιο κομψό και μοντέρνο. Με μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα, χαρακτηριστικούς προβολείς και την κομψή λεπίδα στο προφίλ, παραπέμπει στις χαρακτηριστικές φόρμες των επιβατικών μοντέλων της φίρμας.

Οι προβολείς περιβάλλονται από γυαλιστερά μαύρα ένθετα με ενσωματωμένα στοιχεία χρωμίου που αναδεικνύουν τον πολυεδρικό σχεδιασμό τους. Τα φώτα ημέρας με σχεδίαση «τύπου φτερού», προηγμένη τεχνολογία LED.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις αμαξωμάτων, ανάλογα με το πώς πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το νέο Vivarο. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει έντεκα στάνταρ αποχρώσεις, με πέντε απλές και έξι μεταλλικές δύο στρωμάτων. Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, θα διατίθενται και άλλες αποκλειστικές αποχρώσεις για οχήματα ειδικής χρήσης. Επομένως, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν το νέο τους Vivaro με κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους επιχείρηση και επαγγελματική ανάγκη.

Η νέα έκδοση συνεχίζει την φιλοσοφία της ποικιλίας μοντέλων και διατίθεται σε διάφορες διατάξεις με δύο συνολικά μήκη και δύο ύψη, σε εκδόσεις panel van, Combi, crew van και λεωφορείου.


Δύο κινητήρες diesel

Το Vivaro διατίθεται με νέους turbo diesel: έναν 1.6 CDTI και έναν 1.6 BiTurbo CDTI με σειριακή υπερσυμπίεση και σύστημα δύο ψυγείων (twin-cooler).

Με ταυτόχρονη λειτουργία δύο υπερσυμπιεστών, ο κινητήρας αυτός συνδυάζει σπουδαίες επιδόσεις με οικονομία καυσίμου. Η κατανάλωση μικτού κύκλου με τις νέες μονάδες turbo diesel μειώνεται πάνω από ένα λίτρο/100 χλμ., ενώ με τον BiTurbo πέφτει και κάτω από τα 6,0 lit / 100 χλμ. Το εργοστάσιο του Luton στη Βρετανία θα αποτελέσει την πρωταρχική μονάδα παραγωγής των εκδόσεων του νέου Opel Vivaro.

Οι διάφορες εκδόσεις του bestseller της Opel στην κατηγορία LCV, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Renault, κατασκευάζονται στη Βρετανική γραμμή παραγωγής από το 2001. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 600.000 μονάδες. Το 2009, άνοιξε επίσης στο εργοστάσιο ένα νέο κέντρο μετατροπών για ειδικές εκδόσεις όπως διπλοκάμπινες (crew van) και ανατρεπόμενες, που επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες παραγωγής της νέας γενιάς Vivaro.

Έτσι θα μπορούν να παραδίδονται πολλές τροποποιημένες εκδόσεις του νέου Vivaro από το εργοστάσιο, διευρύνοντας το πεδίο δυνατοτήτων του για πολύ ειδικές επαγγελματικές χρήσεις.

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook